Slovenija
2 ogledov

Helikopter aktivirali dvakrat

Policijski helikopter Policija
Eno poškodovano planinko so danes uspešno rešili s pomočjo helikopterja. V drugem primeru so morali zaradi vetra reševanje s helikopterjem opustiti.

Dopoldan je na poti s Kredarice preko Praga planinko v nogo zadela skala. V reševalno akcijo so odšli  gorski reševalci postaje Gorske reševalne službe (GRS) Mojstrana in ekipa GRS z letališča Brnik s policijskim helikopterjem. Poškodovani planinki so na kraju nudili prvo pomoč, nato so jo z vitlom dvignili v helikopter s katerim so jo odpelji v jeseniško bolnišnico.

Veter je bil premočan

Okoli 11.20 pa je na melišču pod Kokrško Kočno zaradi izčrpanosti in poškodbe gležnja omagala druga planinka.

Posredovala je ekipa GRS na Brniku in posadka policijskega helikopterja, ki pa zaradi vetra do poškodovane planinke ni mogla spustiti zdravnika in reševalca letalca.

Pilot je nato poskušal najti primerno mesto, kamor bi lahko prepeljal gorske reševalce, vendar je bilo tudi to zaradi močnega vetra neuspešno, zato se je vrnil v bazo. Intervencija, v kateri so sodelovali gorski reševalci postaje GRS Kranj, je nato stekla klasično, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.