Slovenija
47 ogledov

Heroin razpečevala v ZD Brežice

Policisti so stopili na prste 57-letni ženski, ki se je odločila za razpečevanje Žurnal24 main
Policisti so stopili na prste 57-letni ženski, ki se je odločila za razpečevanje heroina kar v brežiškem zdravstvenem domu. Grozi ji zaporna kazen od enega do desetih let.
V ZD Brežice so dogodek potrdili, vendar pa naj bi uradno izjavo direktorja dobili šele po 11. uri.

"Brežiški policisti so v ponedeljek, 4. oktobra, zjutraj med opravljanjem opazovalne službe v Zdravstvenem domu Brežice prijeli 57-letnico iz okolice Brežic, ki so jo zalotili pri prodaji prepovedane droge," nam je zatrdil tiskovni predstavnik Policijske uprave Krško Robert Perc.

Pogumni razpečevalki so zasegli vrečko, v kateri je imela 35 manjših papirnatih zavitkov, ki so bili po obliki in načinu pakiranja značilni za preprodajo prepovedane droge. "O primeru so obvestili kriminaliste, ki so opravili preliminarni test zasežene snovi – snov je reagirala na prepovedano drogo heroin," dodaja Perc.

Marjana, tako naj bi bilo ime storilki, ni zaposlena v zdravstvenem domu, po podatkih policije naj bi tja prišla zgolj z namenom razpečevanja prepovedane droge. Policisti je v preteklosti zaradi prepovedanih drog še niso obravnavali.

Heroin našli tudi v stanovanju
Na policiji so nam zatrdili, da so 57-letnico pridržali, v popoldanskih urah istega dne pa so na podlagi odredbe sodišča opravili še preiskavo njenega vozila in hiše. "Med preiskavo so našli manjšo količine prašnate snovi rjave barve heroina," dodaja Perc. Osumljenko so s kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami naslednji dan privedli k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Krškem, ki je po zaslišanju zanjo odredil pripor.

Omenimo, da je za omenjeno kaznivo dejanje zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 15:15 25.december 2015.

    Tale ga bo za 5g nahebala , Tošić in bagra s Fužin pa za 1 tono na svobodi !