Slovenija
60 ogledov

Hilda na zaslišanju zaradi Simonine hiše

hi%C5%A1a Simona Dimic Žurnal24 main
Tovšakova je na sodišču zatrdila, da ni imela nič z izdajanjem računov za obnovo hiše Dimičeve.

Hilda Tovšak je bila danes ponovno na sodišču. Na ljubljansko sodišče so jo, uklenjeno v lisicah, pripeljali zaradi domnevnih nepravilnosti pri gradnji luksuzne hiše Simone Dimic v Murglah.

Pred enim tednom so namreč zaradi omenjene afere na zahtevo ljubljanskega tožilstva zaradi domneve zlorabe položaja v preiskavi ovadili Hildo Tovšak in njeno desno roko Mateja Košiča. Zaradi napeljevanja h kaznivim dejanjem pa je bil ovaden tudi partner Dimičeve Roman Horvat, čeprav naj bi vse niti vlekla Simona Dimic.

Zanikala kazniva dejanja

Po naših neuradnih informacijah je na sodišču podala svoj zagovor in zanikala kakršnakoli kazniva dejanja, ki naj bi jih storila pri dogovarjanju za obnovo hiše Dimičeve. Zagotavljala naj bi, da z izdajanjem računov za obnovo hiše ni imela nič.

Pred preiskovalnega sodnika je stopil tudi partner Simone Dimic, ki je ovaden zaradi napeljevanja h kaznivim dejanjem. Zaslišanje Košiča je bila prestavljeno.

Vegradovi delavci naj bi hišo Dimičeve v Murglah na stroške Vegrada obnavljali z materialom, namenjenim Celovškim dvorom. Po neuradnih informacijah so Vegradovi delavci na hiši Dimičeve delali kar tri mesece, Vegrad pa naj bi bil oškodovan za 120 tisoč evrov.

Komentarjev 1
  • KOJAK 18:04 23.april 2013.

    Valjda z računi nimaš nič, saj jih niti niste izdali Dimičevi.