Slovenija
29 ogledov

Hilda nasmolila tudi njo

"Če bi jaz delal tako, kot je Hilda Tovšak, bi me že zdavnaj zaprli," pravi Ante Žurnal24 main
Denar za zdravstvene premije delavcem trgal, na račun Adriatic Slovenice pa ni prispel.
Primorske terjatve
Dolg seznam. Med upniki propadlega velenjskega gradbenika sta med drugim tudi podjetje Robotina s terjatvijo v višini več kot 600 tisoč evrov in celo Dijaški dom Koper. Neporavnani računi izvirajo iz lanskega poletja, ko so v domu spali Vegradovi delavci. Makro 5 investicije terjajo več kot 200 tisoč evrov, črnokalski kamnolom pa dobrih 153 tisočakov. Na seznamu najdemo med drugimi še koprska Višino in Automatic servis, izolsko Metalopremo, Rižanski vodovod, sečoveljsko Metalcheramico, Finali trading ...

To so zaupni podatki, ki jih javno ne moremo razkrivati," so nam odgovorili v Adriatic Slovenici, ko smo jih vprašali, iz katerega posla izvira terjatev do Vegrada v višini skoraj 130 tisoč evrov. Po naših informacijah gre za denar, ki ga je Vegrad za premije zdravstvenega zavarovanja svojim delavcem sicer od plač odtegoval, na račun zavarovalnice pa ni bil nakazan. Kako bo Adriatic Slovenica ravnala s svojimi terjatvami do Vegradovih delavcev, po neuradnih informacijah še ni dokončno odločeno.

Brez plačila tudi Grafist

Na dolgem seznamu tistih, ki so se opekli pri poslovanju s propadlim velenjskim gradbincem, je na Obali med drugim tudi koprski Grafist. “Delali smo na treh projektih, na pražarni v Luciji, objektu v Sečovljah in Dolinski cesti v Kopru. Še pred propadom smo jih tožili in sodišče je odločilo, da se poplačamo z enim od Vegradovih stanovanj. To je zdaj v naši posesti, ključe imamo, a na njem je hipoteka banke,” je pojasnil Ante Guberac, prvi mož Grafista.

Zakaj zastal Markovec
Za gradbince Guberac sicer napoveduje težave tudi v prihodnjem letu. "Ker novih projektov ni veliko, gradbeniki v boju za pridobitev posla nerealno znižujejo cene od 30 pa celo do 70 odstotkov. In jasno je, da ostajajo dolžni podizvajalcem. Tudi zato se je na primer zdaj zgodil zastoj pri delih v predoru Markovec," je ocenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.