Slovenija
23 ogledov

Hilda, novi obraz Interpola

Hilda Tovšak na Interpolu Interpol
Hildo Tovšak zdaj lahko najdete tudi na Interpolovem seznamu iskanih ljudi. Pličanič napovedal spremembe zakonodaje in imenovanje skupine ekspertov.

"Nepooblaščeno dajanje daril" so pod obtožbe, ki visijo nad Hildo Tovšak, zapisali na Interpolovi spletni strani. Zapisali so še to, da jo iščejo slovenske pravosodne oblasti zaradi tožbe oziroma prestajanja kazni, ter njene osebne podatke.

Odvetnik Tovšakove Boris Kanduti naj bi po poročanju 24ur Tovšakovo klical na vse njene številke, a te ne obstajajo več.

Preberite še: Krivda? Bolj strah pred zaporom

                   Tanko: Pobeg Tovšakove je bil dogovorjen

                   Hildo tokrat rešil pajdaš  

Pobeg Tovšakove je sprožil najrazličnejše špekulacije o tem, kje bi lahko bila. Zvrstili so se pozivi k odstopu generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja in vodje tožilcev za pregon organiziranega kriminala Harija Furlana. Fišer je včeraj dejal, da ne razmišlja o odstopu, Furlan pa pravi, da bo prevzel odgovornost, vendar le če bo nadzor pokazal njegovo napako.

Fišer je nad odločanjem specializiranega državnega tožilstva v primeru Tovšakove uvedel nadzor, pravosodni minister Senko Pličanič pa je napovedal, da se bo zelo verjetno odločil za razširitev nadzora tudi na sodstvo.

Furlanov odziv je minister označi za korekten in položaju primeren. "Vsakdo dela napake. Vsak od nas jo je kdaj naredil tudi v službi. Bistven je naš odnos. Se znamo opravičiti, prevzeti odgovornost in predvsem bistveno - ali ukrenemo vse, da se nam ali komu drugemu takšna napaka nikoli več ne ponovi?," je zapisal v današnji izjavi za javnost.

Kot pohvale vredno je ocenil reakcijo celjskega zapora, kjer so, preden so Tovšakovo po odpravi pripora izpustili na prostost, preverili, kako je z izvršitvijo njene sodbe v zadevi Čista lopata. Pličanič je njihovo reakcijo ocenil za trezno in pohvale vredno, saj v pravosodju "ni dovolj delati le po črki zakona temveč ravnati z večjo osebno odgovornostjo in občutkom za širši splet okoliščin v posameznih zadevah".

Bratuškova sklicala sestanek

Zaradi izginotja Tovšakove je za jutri premierka Alenka Bratušek sklicala sestanek predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše, generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja, ministra za notranje zadeve in javno upravo Gregorja Viranta, ministra za pravosodje Senka Pličaniča in generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja

Bratuškova želi s pristojnimi ugotoviti, kaj se je dejansko zgodilo, kako rešiti to situacijo in kaj je treba storiti, da se do taki primeri ne bodo več dogajali. "Temelj zaupanja v državo v teh težkih časih je prav zaupanje v institucije pravne države, zato smo dolžni ugotoviti, kje je sistem odpovedal, oziroma proučiti, ali je šlo – kar je lahko še bolj skrb vzbujajoče – za človeško napako ali malomarnost," so zapisali v kabinetu predsednice vlade.

Pličanič je pred sestankom napovedal, da njegovo ministrstvo pripravlja vrsto ukrepov, da se primer Hilde Tovšak ne bo več ponovil. Podrobnosti bo predstavil na jutrijšnji seji vlade, vsebinsko pa jih je združil v tri sklope: zakonske spremembe, ki naj bi prinesle večjo učinkovitost pravosodja, večja osebna odgovornost in imenovanje skupine ekspertov.

Bratuškova sklicala sestanek
Zaradi izginotja Tovšakove je za jutri premierka Alenka Bratušek sklicala sestanek predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše, generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja, ministra za notranje zadeve in javno upravo Gregorja Viranta, ministra za pravosodje Senka Pličaniča in generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja. 
Bratuškova želi s pristojnimi ugotoviti, kaj se je dejansko zgodilo, kako rešiti to situacijo in kaj je treba storiti, da do takih primerov ne bo več prihajalo

Komentarjev 46
  • Boschtjan Zupanchich 06:40 23.maj 2013.

    EVO !!! Spet en kup "expertov" , KI Bodo Samo še Bolj Parazitirali ubogi Narod, in Le povečevali Krizo, namesto da bi se raje kakega Dela prijeli !!! Beda !!! Mora Počit' ! Žal Ni druge ! To zgleda da hočejo !

  • Scott 02:01 23.maj 2013.

    Desna roka Peterletu je morala biti po ukazu bonsaja, da je vse še vroče in sveže poročala bonsaju!Forum 21 je ne bi sprejel medse v kolikor bi bila desna!Kaj vi titty ne živite v Sloveniji?

  • Scott 01:57 23.maj 2013.

    Tajkuni so bonsajevi in so se pojavili že dolgo nazaj v Smeltu...