Slovenija
48 ogledov

Hilda potiho v pokoj

(Foto: IFP) Žurnal24 main
Hilda Tovšak odšla v pokoj. Njena odločitev presenetila tako nekdanjega nadzornika kot predstavnika delavcev v nadzornem svetu.

Stečajna upraviteljica Vegrada Alenka Gril je potrdila, da se je Tovšakova malenkost pred stečajem upokojila. "Če je izpolnjevala pogoje, nimamo kaj. Se bom pa z njo pogovorila o podjetjih, ki jih je še vodila," pravi omenjena stečajna upraviteljica.

"Očitno izpolnjuje pogoje za upokojitev. Je pa seveda neko rešitev za sebe očitno našla. Za delavce, ki so ostali brez dela, smo jo danes iskali, pa videli, da za marsikoga rešitve ne bo," je dejal predstavnik sindikata delavcev gradbenih dejavnosti Oskar Komac.

Predstavnik delavcev v nadzornem svetu Samo Mastnak je bil nad novico o upokojitvi nekdanje prve dame Vegrada presenečen. "Če izpolnjuje pogoje, pa vse skupaj, pač … Saj vemo, kakšne zakone imamo v Sloveniji. Če izpolnjuje pogoje, zakaj pa ne," je za zurnal24.si komentiral novico.

Z novico o upokojitvi Tovšakove smo presenetili tudi nekdanjega nadzornika Boštjana Klemenčiča. "Mislim, da bo z vso energijo, ki jo ima gospa Tovšak, verjetno aktivna tudi še v pokoju," je dejal Klemenčič. "Mogoče je po eni strani, glede na to, kaj se je zgodilo in kakšne je imela opcije glede Vegrada, to dobra odločitev, ali kako naj rečem temu."

Tovšakova je konec avgusta odstopila z mesta direktorice Vegrada. Odločitev naj ne bi bila sprejeta pod pritiskom javnosti ali politike.

Opozorilo uredništva: nestrpne in žaljive komentarje bomo izbrisali.

Komentarjev 1
  • mufi 16:33 08.avgust 2011.

    Ali kako naj rećem temu : Koliko pa je stara (pardon : mlada ) ? Saj jih, menda še nima 70 , in bi zlahka lahko še delala ; tudi po 300 ur mesečno