Slovenija
56 ogledov

Hilda Tovšak odstopila!

Direktorica Vegrada Hilda Tovšak je napovedala, da bo na jutrišnji seji nadzorne Žurnal24 main
Direktorica Vegrada Hilda Tovšak je napovedala, da bo na jutrišnji seji nadzornega sveta odstopila, poroča Pop TV. Boštjančič pričakuje, da bo Tovšakova na ponedeljkovi seji zares odstopila.
Jaz razumem stiske podizvajalcev, tako kot sama razumem, ker ima Vegrad precej dolžnikov, ki me ne plačajo.
Hilda Tovšak

Hilda Tovšak bo jutri nepreklicno odstopila s položaja direktorice Vegrada, poroča Pop TV.

"Ne umikam se zaradi pritiskov ali pozivov k odstopu, temveč zato, ker je dokumentacija za prisilno poravnavo pripravljena in jo bodo oddali že jutri.
Zdaj je čas za odhod,"
je zatrdila in zagotovila, da bodo delavci dobili plače.

''Odločitev, da bom odstopila kot direktorica Vegrada, je že nekaj časa dozorevala. Pred sabo sem imela dva cilja, in sicer dokončanje Celovških dvorov s pravnomočnim uporabnim dovoljenjem in program finančnega prestrukturiranja Vegrada,''
je v oddaji 24ur povedala Tovšakova in dodala, da je to izključno njena odločitev.

 

Na skupščini o revizorju
Vegrad. Za ponedeljek ob 8. uri je sklicana skupščina delničarjev Vegrada. Na njej bo državna PDP poskušala imenovati posebnega revizorja, ki bi preveril določene posle Vegradove uprave v zadnjih petih letih. Ali bo revizor res imenovan, bo odvisno od družbe pooblaščenke, ki ima v Vegradu večinski paket delnic.

S Hildo ovadenih šest
"Navedbe, da ima tožilstvo v reševanju več kot 400 ovadb, kot so navajali nekateri mediji, so nepreverjene in neresnične. Mi smo na začetku avgusta od inšpektorata za delo, območne enote Velenje, v povezavi z Vegradom prejeli pet ovadb, ovadenih pa je sedem fizičnih in pet pravnih oseb," je za Žurnal24 povedal vodja Okrožnega državnega tožilstva v Celju Ivan Žaberl.

Vse se nanašajo na kazniva dejanja kršitev temeljnih pravic delavcev in pravic iz socialnega zavarovanja. Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da so med ovadenimi fizičnimi osebami poleg Hilde Tovšak Franc Ačko, nekdanji direktor enote ALU in PVC, ki je že objavil svojo kandidaturo za bistriškega župana; Dragan Stojakovič, direktor Vegrad Vemonta; Matej Košič, direktor projektivnega biroja in nesojeni prokurist; finančnica Elizabeta Grašič; kadrovnica in članica nadzornega sveta Branka Gabrijel ter nekdanja direktorica invalidskega podjetja Viktorija Kričej. Ačko in Kričejeva nista več zaposlena v Vegradu.

Kdo bo nasledil Tovšakovo?
Predsednik nadzornega sveta Vegrada Klemen Boštjančič ne želi komentirati, kaj naj bi se dogajalo po morebitnem odstopu Tovšakove. Potrdil je, da sta njegova kandidata za vodenje Vegrada še vedno Sandi Knez, ki naj bi mu kot morebitnemu prokuristu podporo izrekla celo Tovšakova, in Branka Babič, čeprav Boštjančič ne izključuje možnosti, da bi Tovšakova kot vršilca dolžnosti direktorja Vegrada predlagala tudi svojega kandidata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.