Slovenija
22 ogledov

Hilda za mizo in z vrha

Hilda Tovšak bi rada odšla, a ji "država" ne pusti, pravijo naši viri iz Vegrada Žurnal24 main
Hildo Tovšak bi zamenjal nekdo tretji. Pojutrišnjem le pogovori o zaključku del v 
Celovških dvorih.

Izvajalci del v Celovških dvorih in vodstvo Vegrada s Hildo Tovšak na čelu se bodo pojutrišnjem menda le sestali in poskusili najti rešitev, ki bi omogočila zaključek del.

Dobavitelji, po novem zbrani v združenju izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu, bodo po naših informacijah predlagali možnost kompenzacije s stanovanji, vendar bodo morala biti ta brez hipotek.

Trenutno je ključno, da Vegrad izpolni zaveze iz sporazuma.
Klemen Boštjančič, predsednik nadzornega sveta Vegrada

Znova so se razširile govorice, da bo Hildo Tovšak odneslo z vrha Vegrada. Naši viri trdijo, da njena zamenjava ne bo drugi mož Vegrada Matej Košič, ki je po neuradnih informacijah že sestavljal tričlansko upravo, ampak nekdo tretji, nevpleten.

Naj sama počisti
“Obstaja podpisan sporazum – kdor ga je podpisal, naj ga izvrši,” meni eden od manjšinskih lastnikov. Menda je bil dogovor vseh vpletenih, da se z menjavami počaka do skupščine, ko bo jasno, ali je načrt za reševanje Vegrada potrjen.

“Ključni signal za menjavo bi moral priti od bank,” dodaja naš vir, saj so te zaradi posojil na koncu glavni odločevalec. Zadnje pobude za menjavo Tovšakove, in to s Košičem, pa naj bi prišle kar iz Vegrada. V nadzornem svetu (NS) sta poleg predsednika Klemna Boštjančiča dva zaposlena v Vegradu, ki bi Boštjančiča lahko preglasovala. Vprašanje pa je, ali si ga upata, saj je bil menda podoben položaj že na aprilski seji, pa se menjava ni zgodila. Niti Boštjančič niti Košič namigov o menjavi nista želela komentirati, naslednja seja NS pa še ni sklicana.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.