Slovenija
2 ogledov

Hillburger gasilo 17 gasilcev

Gasilec Žurnal24 main
Včeraj pozno zvečer je ogenj zajel gostinski objekt Hillburger na Belvederju nad Izolo. Pogorelo je približno tri četrtine objekta, po prvih ocenah je škode za okoli 20 tisoč evrov. Policisti preiskujejo sum požiga.

O požaru so bili gasilci z Gasilske brigade Koper obveščeni malo po 23. uri zvečer. Pri gašenju Hillburgerja na Belvederju nad Izolo, kjer je zgorelo dobrih 150 kvadratnih metrov, je sodelovalo osem gasilcev Gasilske brigade Koper, na pomoč pa jim je priskočilo še devet prostovoljcev iz Izole. Po dobrih dveh urah gašenja so požar le uspeli pogasiti.

Kot so pojasnili s PU Koper, policisti že preiskujejo sum požiga.

Zaprt od poletja 2008

Gostinski objekt Hillburger, ki je sicer obratoval le v času turistične sezone, je zaprt od poletja 2008, je povedal njegov lastnik Aleš Frančeškin. Po njegovih besedah imajo z občino Izola od tedaj težave v zvezi s pridobivanjem delovanja za obratovanje, zaradi česar so z občino tudi v sodnem sporu. Objekt so pripravljeni v celoti obnoviti in se tudi odpovedati morebitni odškodnini za izgubljen zaslužek, če bi jim občina le dovolila obratovati, je še povedal Frančeškin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.