Slovenija
113 ogledov

Hišna preiskava pri Dorijanu Marušiču

Dorjan Marušič. Dejan Mijović
Zasegli so mu računalnike in druga komunikacijska sredstva.

Koprski kriminalisti so v ponedeljek opravili hišno preiskavo pri nekdanjem ministru za zdravje Dorijanu Marušiču, zdaj članu visoke svetovalne skupine evropskega komisarja za zdravje, poroča današnje Delo. V preiskavi so mu zasegli računalnike in druga komunikacijska sredstva.

Marušič je za časnik povedal, da gre za predkazenski postopek zaradi domnevno spornega sodelovanja Splošne bolnišnice Izola s tržaško bolnišnico oziroma tamkajšnjim centrom za sterilizacijo medicinskih instrumentov.

Preiskava že lani poleti

Kriminalisti so že lani poleti začeli preiskavo zaradi suma zlorabe položaja proti direktorju izolske bolnišnice Janiju Derniču in vsaj dvema podjetnikoma (Ivu in Andražu Kreblju), ker naj bi na sporen način sodelovali s tržaško bolnišnico.

Marušič je tudi pojasnil, da se je z dejavnostjo sterilizacije v tržaški bolnišnici seznanil po prenehanju ministrske funkcije, da se mu je zdela njihova dejavnost zanimivo organizirana in da jo je omenil Derniču, ko je izvedel, da je izolska bolnišnica ostala brez primerne sterilizacije, še navaja Delo.

Komentarjev 3
  • Dragan Kozar 14:25 15.april 2014.

    PO MOJE PA RES VEČ NI NOBEDEN POŠTEN V TEM PARLAMENTU MOGOČE MOGOČE RES KA POSAMEZNIK

  • graff 13:28 15.april 2014.

    Še v času njegovega ministrovanja, ko je ,,bluzil,, o javnem zdravstvu je v zaledju deloval ,,privat,, in delal na ,,privat,, projektih. Tam okoli Gorenjskih oblačil v Kranju za primer....Za koga je delal, za politiko in za koga še, za tajkune ...prikaži veče in sprijeni kapital.

  • dragec 11:23 15.april 2014.

    No,pa še en lopof