Slovenija
12 ogledov

Hišni mojster se je oglasil le pri dveh

bossman Barbara Milavec
Sociala. V piranski občini zagotovili denar za brezplačna manjša hišna popravila, a zanimanja ni.

“Klicev smo imeli kar nekaj, nekateri so si zadevo predstavljali precej drugače in celo mislili, da jim bomo obnovili na primer kopalnico. V projektu pa je bilo nato dejansko udejanjenega malo. Opravili smo namreč le dve manjši hišni popravili,” razkriva Alen Radojkovič, član uprave piranskega javnega podjetja Okolje.

Pod njegovim okriljem so v začetku leta začeli projekt socialnega podjetništva, ki so ga poimenovali Hišni mojster. Z njim so želeli občanom z nižjimi dohodki in tistim z gibalnimi omejitvami ponuditi brezplačna hišna popravila. Stroške za izvedbo del do največ 50 evrov subvencionira občina, stroške materialov pa plača občan sam. Občina je za projekt namenila 25 tisoč evrov. Za pridobitev pravice do storitev hišnega mojstra je treba izpolniti poseben obrazec. “Zdaj se sprašujemo, ali smo morebiti pri projektu predvideli preveč administriranja,” dodaja Radojkovič.

Hišni mojster je drugi projekt, ki ga je v okviru socialnega podjetništva v svoji predvolilni kampanji napovedal Peter Bossman. Prvi, brezplačni topli obrok za socialno ogrožene, pa uspešno teče – vsak dan zagotavljajo topel obrok 165 občanom.

Komentarjev 3
  • Minerva 12:45 24.september 2012.

    Vsi "hišni mojstri", ki oglašujejo na spletu in časopisju so navadna svojat, ki se ji ne ljubi delati. Vsi bi delali novogradnje pa čeprav jim nihče nič ne plača, malega človeka,ki rabi manša popravila pa nategujejo do bruhanja.

  • suzana.kos 12:30 24.september 2012.

    kolegica mi je razlagala, da ji serviser ni hotel priti domov, da bi ji menjal tesnilo na pipi - ker se ne izplača hodit za tako majhen zaslužek...bi človek pričakoval, da bo ideja zagrabljena v Piranu....

  • dragec 08:25 24.september 2012.

    Hišne meštre, aliti hišnike je povozila zgodovina in - liberalni kapitalizem.