Slovenija
8 ogledov

Hit bo v Rusiji služil z "znanjem in izkušnjami"

Hit Madiaspeed
Dogovarjanja za svetovanje Hita pri nastanku in razvoju igralniško-turističnega kompleksa v zahodni Sibiriji prehajajo v praktično fazo.

Ob nedavnem obisku v Altajski pokrajini je predsednik Hitove uprave Drago Podobnik predstavil način partnerskega sodelovanja in priložnosti za razvoj zabaviščnega turizma v zahodni Sibiriji.

Podobnik je prepričan, da ima zahodna Sibirija veliko možnosti za razvoj turizma. "Z našim znanjem in izkušnjami bomo naredili vse, da se praktični del projekta lahko čim prej začne in da kljub temu, da sami neposredno ne bomo investirali, naredimo zares dober teren, privlačen za druge investitorje," je poudaril Podobnik.

Hit si prvič obeta dobiček iz prenosa znanja

Pogovori med družbo Hit in upravo Altajske pokrajine o sodelovanju pri nastanku in razvoju ene izmed štirih con, v katerih je po zaprtju igralnic v Rusiji dovoljen razvoj igralniško-turistične ponudbe, potekajo že od leta 2010. Uprava Altajske pokrajine se je odločila, da bo za ustanovitev in razvoj turistične cone The Siberian Coin, zasnovane po ameriškem igralniško-zabaviščnem vzoru, kot svetovalnega partnerja pritegnila družbo Hit.

Avgusta 2010 sta Podobnik in namestnik guvernerja Altajske pokrajine Mihail Ščetinin podpisala pismo o nameri. Družba Hit si od tega sodelovanja obeta pomemben prihodek iz prenosa znanja ter izkušenj, kar se bo zgodilo prvič v zgodovini novogoriške igralniške družbe. V okviru slovenske gospodarske delegacije v Moskvi novembra lani je Podobnik guvernerju Altajske pokrajine Aleksandru Karlinu izročil ponudbo o sodelovanju, ki jo je altajska stran decembra sprejela in potrdila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.