Slovenija
36 ogledov

Hit: Sindikat nas je izigral!

Od leta 2006, ko so skupni prihodki vseh igralničarjev iz Atlantic Cityja znašal Žurnal24 main
Ob napovedani osemurni stavki igralniških delavcev v štirih Hitovih igralnicah je vodstvo sindikata upravi poslalo predlog dogovora, ki ga je uprava preučila. Stavka se je vseeno začela.

Nekaj pred 17. uro, ko je bil napovedan začetek osemurne stavke igralniških delavcev v štirih Hitovih igralnicah, je vodstvo novogoriške enote sindikata poslalo upravi predlog dogovora. Kot smo sprva poročali, so zaradi tega za eno uro odložili začetek stavke; nato pa se je stavka vseeno začela brez nadaljnjih pogajanj.

Stavkati so začeli zaposleni v novogoriških igralnicah Park in Perla, kranjskogorski Coroni in igralnem salonu Drive In v Vrtojbi.

Uprava: "Izigrali so nas"
Iz uprave Hita so sporočili, da jih je Sindikat igralniških delavcev (SIDS) izigral. "Ves čas od ponedeljkove napovedi stavke je uprava družbe intenzivno pripravljala gradiva, izračune, analize in vse potrebne projekcije v zvezi s stavkovnimi zahtevami SIDS. Pričakovala je, glede na stavkovne zahteve, da bodo pobudo za pogajanja dali predstavniki SIDS in jih na to tudi javno pozvala," so zapisali v sporočilu za javnost.

Ker odziva SIDS ni bilo, je uprava družbe predlagala pogajanja za soboto. SIDS je včeraj zavrnil tako prvi predlog uprave, ki zadeva način delitve napitnine, kot tudi drugi, po katerem bi uprava podprla SIDS-ov model delitve napitnine, vendar skupaj s podpisom dveh aneksov, ki sta ju podpisala že oba druga sindikata, GIT in Vrba.

Zakaj varnostniki?
Uprava družbe Hit je pomoč zunanjih varnostnikov najela zaradi slabih izkušenj iz decembrske stavke, ko so predstavniki SIDS s svojim obnašanjem kršili različna določila zakona in internih pravil, je pojasnila uprava.

"Včeraj so se dogovorili za poslovnik pogajanj, po katerem so bili predstavniki SIDS na vrsti, da predlagajo termin nadaljevanja pogajanj. Vse današnje dopoldne od njih uprava ni prejela nobene pobude in nobenega novega predloga," pišejo.

Dali so jim drugačen vtis
Pogajalci uprave so se s predstavniki SIDS danes srečali po naključju, dogovorili pa so se za nov sestanek. Uprava je takoj pripravila nov predlog, za katerega so jim predstavniki SIDS dali vtis, da ga bodo podpisali.

"Ko pa so se predstavniki SIDS dejansko oglasili na sedežu uprave ob 17.30, so zgolj zahtevali, da uprava umakne najete varnostnike izpred igralnic in napovedali pričetek stavke ob 18.00. Na veliko začudenje uprave, ki je pričakovala končni dogovor in podpis sporazuma, so predstavniki SIDS takoj po prihodu na sedež družbe tudi odšli, kar kaže na dejstvo, da niso imeli namena dogovoriti se z upravo in se ne zavedajo odgovornosti, ki jo prevzemajo z izvedbo napovedane stavke. Izgovori vodstva SIDS, da so za premislek imeli premalo časa, preprosto ne držijo, saj bi sicer stavke ne zamrzovali samo za eno uro," so še zapisali v sporočilu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.