Slovenija
0 ogledov

Hit v boj z rdečimi številkami

V Hitu se obetajo spremembe, ki naj bi družbi zagotovile večji dobiček. Žurnal24 main
Vodstvo Hita je predstavilo predvidene sanacijske ukrepe svetu delavcev. Po zagotovilih vodstva naj bi te ukrepi družbo popeljali iz rdečih številk.

Svet delavcev je bil s predstavljenim zadovoljen. Dejali so, da je bila peturna seja konstruktivna, zdaj pa bojo še oni pripravili dokument s sprejetimi sklepi in njihovimi predlogi.

 

Hit opozarja na davke

Družbi se pozna, da država davčnega okolja ni prilagodila spremenjeni situaciji. Tako je Hit letos do konca avgusta ustvaril 3,1 milijona evrov računovodske izgube, a ob tem ob vseh normalnih zakonsko določenih dajatvah plačal skoraj 32 milijonov evrov posebnih igralniških dajatev.

Na vrsti so nadzorniki
Vodstvo jih je na seji seznanilo s predvidenimi sanacijskimi ukrepi, ki jih bodo v ponedeljek obravnavali tudi nadzorniki novogoriške igralniške družbe. Takrat bo svoje sklepe, predloge in pogled na situacijo predstavil tudi svet delavcev.

Kje bodo našli rezerve?
Hitovi prihodki so sicer v zadnjih dveh letih padli za skoraj 30 odstotkov. Področja, iz kjer bi lahko črpali rezerva, so zelo omejena. Zaenkrat vsaj zaposleni plače še vedno dobivajo redno, uprava pa se pri svojih načrtovanih ukrepih precej zanaša na njihovo razumevanje in sodelovanje pri stabilizaciji družbe. Kot pravijo, mora v tem procesu vsak prevzeti del odgovornosti za delovanje podjetja.

Sindikati protestno zapustili sestanek
Uprava je predlog sanacijskih ukrepov predstavila tudi lastnikom, ki so po trditvah vodstva družbe " načeloma podprli prizadevanja uprave". Bolj napeto je bilo na pogovoru s sindikati. Vodstvo Hita namreč ni dovolilo, da bi bil na sestanku prisoten tudi pravni zastopnik enega izmed sindikatov, zato so vsi trije reprezentativni sindikati v družbi - Sids, Git in Vrba - sestanek zapustili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.