Slovenija
107 ogledov

Hitovi gostinci s kupom odličij

perla hit BOBO Žurnal24 main

Na 64. Gostinsko-turističnem zboru Slovenije, ki je potekal v Kranjski Gori, so se Hitovi gostinci izkazali z izjemno bero medalj in priznanj.

Priznanja Turistično gostinske zbornice za kakovost in uspešnost je prejelo šest zaposlenih, hotel Mond in Kamp Špik. Družbi Hit Alpinea zlati trajnostni certifikat Travelife za hotel Ramada Resort.

Turistično gostinska zbornica je letošnje srečanje pričela s podelitvijo priznanj za kakovost in uspešnost. Med prejemniki priznanj je kar šest zaposlenih iz družb Hit in Hit Alpinea: Stevo Praštalo, Ivica Mišić, Boštjan Kovačič, Mirza Avdić, Zorka Radošević in Valentina Marinič. V kategoriji hotelov je priznanje prejel Hitov hotel Mond iz Šentilja, posebno priznanje pa je za oživitev Kampa Špik prejela tudi družba Hit Larix.

"Upravičeno smo lahko ponosni na naše zaposlene, prejemnike priznanj, ki si v Hitu skupaj s sodelavci prizadevajo za kakovostne gostinsko-turistične storitve. Skrb za goste je ključno vodilo, ki nas vse usmerja k doseganju dobrih rezultatov in uresničevanju poslovnih ciljev," je ob podelitvi povedal Janez Mlakar, predsednik uprave družbe Hit.

Hitovci š številnimi odličji na tekmovanjih Gostinsko turističnega zbora

Skupino Hit je na letošnjem GTZ zastopalo 18 tekmovalcev iz matične družbe Hit in 7 tekmovalcev iz hčerinske družbe Hit Alpinea iz Kranjske Gore. Pomerili so se v desetih tekmovalnih kategorijah in skupaj po točkovnem sistemu zbrali 13 odlikovanj, in sicer 4 zlate, 2 srebrni in 7 bronastih medalj. Hitovi gostinci so k prejetim medaljam dodali še 16 zlatih, 7 srebrnih in 3 bronasta priznanja.

Posebej izstopajo štirje prejemniki zlatih medalj. Tomi Pance (igralniško-zabaviščni center Perla) je potrdil, da si lahko najbolje pripravljeno in postreženo kavo lahko privoščite v Perlini kavarni Dolce Vita, saj je letos edini na vseh tekmovanjih GTZ dosegel vse možne točke (100,00). Simon Perše (igralniško-zabaviščni center Perla) je zmagal na tekmovanju v pripravi jedi pred gosti, Boštjan Jamšček (igralniško-zabaviščni center Perla) je bil najboljši v pripravi jedi po naročilu magic-box, Dejan Fornazarič (igralniško-zabaviščni center Park) pa je pripravil najboljšo jed v kotličku.

Mednarodni zlati certifikat Travelife hotelu Ramada Resort Kranjska Gora

Zelena shema slovenskega turizma usmerja in spodbuja turistične destinacije, ponudnike, parke in agencije k trajnostnemu in okolju prijaznemu delovanju. Destinacija Kranjska Gora je že nosilka znaka zelene destinacije, v družbi Hit Alpinea pa so se odločili za pridobitev mednarodnega certifikata Travelife, ki potrjuje trajnostne dosežke na okoljskem, socialnem in ekonomskem področju.

Aktivnosti na trajnostnem področju sicer potekajo že več let, s pridobitvijo certifikata Travelife pa želijo v družbi Hit Alpinea svojo zavezo k uresničevanju trajnostnih usmeritev še okrepiti.

Že pred tremi leti so hkrati z osnovno šolo, vrtcem, dvorano Vitranc in kranjskogorsko občinsko stavbo tudi osrednji hoteli družbe Hit Alpinea prešli na ogrevanje z lesno biomaso. V sodelovanju z lokalnimi gostinskimi ponudniki je kot rezultat projekta mehke mobilnosti zaživela »Kulinarična pot po Kranjski Gori«, ki je danes eden izmed bolj uveljavljenih produktov destinacije. Družba Hit Alpinea vedno večji poudarek posveča sodelovanju z lokalnimi pridelovalci hrane in pijač, za povezave in uresničevanje skupnih projektov s partnerji na destinaciji pa skrbi Zeleni tim, ki je tudi vodil postopek pridobivanja trajnostnega certifikata Travelife.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.