Slovenija
1450 ogledov

Hladna fronta z nevihtami in lokalnimi neurji

Nevihta profimedia
Od severa prihajajo krajevne padavine, možne so tudi močnejše nevihte. Kako bo v nadaljevanju tedna, kako ob prvem šolskem dnevu in za vikend?

Slovenijo bodo od severa zajele krajevne padavine, ki se bodo razširile nad večji del dražave in zvečer postopoma ponehale. Možna je tudi kakšna močnejša nevihta, napovedujejo vremenoslovci z Arsa. Pihal bo veter vzhodnih smeri, zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja.

Jutri bo sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Jutranje temperature bodo od 10 do 16, ponekod v Vipavski dolini in ob morju okoli 20, najvišje dnevne pa od 24 do 28, na Primorskem do okoli 30 stopinj Celzija. V sredo in četrtek bo precej jasno in spet bolj vroče.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

V soboto prihaja nova fronta

V 5- do 10-dnevni napovedi Arso navaja, da bo v petek nad severnim Sredozemljem, srednjo Evropo in severozahodnim Balkanom plitvo ciklonsko območje. Vremenska fronta bo naše kraje od zahoda predvidoma dosegla v soboto. Za njo bo k nam dotekal hladnejši zrak, prehodno bo nad srednjo Evropo nastal šibak anticiklon. Razvoj vremena po nedelji je še negotov.

"V petek bo v vzhodni polovici Slovenije še dokaj sončno, zapihal bo jugozahodnik. Na zahodu bo že bolj oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. V soboto in nedeljo bo najverjetneje spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo padavine, pogostejše in izrazitejše v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji. Hladneje bo," napoved sklenejo vremenoslovci na Arsu, ki dodajo še, da bo od ponedeljka do srede vreme še nestanovitno.

Megla Slovenija Megle je vedno manj. Zakaj izginja?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.