Slovenija
21 ogledov

Hladno, v ponedeljek sneg

Žurnal24 main
Slovenijo je doseglo slabo vreme, ki je včeraj po pričakovanju povzročilo nekaj preglavic. Vremenoslovci za ponedeljek omenjajo tudi sneg.

Slovenijo prehaja hladna fronta, ki pa je že sinoči in danes zjutraj povzročila kar nekaj preglavic na Štajerskem in v Zasavju. Močan veter je v Mariboru odkril streho, v občini Ormož pa je podiral drevesa. V občini Mislinja je več kot tisoč gospodinjstev ostalo brez elektrike.

Gasilci so okrog 3.30 ure zjutraj na Rudarski cesti v Trbovljah očistili odtoke na objektu in preprečili zatekanje meteorne vode v stanovanjsko hišo, so sporočili iz Uprave za zaščito in reševanje.

V večernih urah je na ulici Pohorskega bataljona v Mariboru veter odkril šest kvadratnih metrov pločevinaste strehe. Posredovali so gasilci, ki so pločevino pritrdili nazaj na streho. Na Limbuški cesti pa so gasilci podrli nagnjen dimnik in odstranili opeko iz strehe. Prav tako v večernih urah so gasilci v naselju Lahonci v občini Ormož razžagali in iz cestišča odstranili zaradi vetra podrto drevo. Isto so gasilci storili v naselju Biš v občini Trnovska vas.

 

 

V naselju Završe v občini Mislinja je močan veter podrl drevesa, ki so padla na daljnovod. Brez električne energije so začasno ostali prebivalci naselji Završ in Doliča, skupno 1101 odjemalcev električne energije.

Prvič po poletju v napovedi tudi sneg
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bo po nižinah megla. Burja na Primorskem bo ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 14, najvišje dnevne od 18 do 22, na Primorskem do 25 stopinj C.

V ponedeljek bo oblačno, občasno bo deževalo. Hladno bo, meja sneženja se bo spustila na nadmorsko višini okoli 1600 metrov. V torek bo delno jasno z jutranjo meglo po nižinah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.