Slovenija
22 ogledov

Hlapljivi Pahorjev pogum

Erjavec je Pahorja v soboto stisnil v kot z zavrnitvijo ponujene četrtinske uskl Žurnal24 main
V SDS se sprašujejo, kam je izhlapel pogum premierja Boruta Pahorja. Za jutri sklican koalicijski vrh.

Jutri vrh koalicije
Zaradi zadnjega dogajanja so za jutri sklicali koalicijski vrh.

Tektonski premiki v koaliciji se v zadnjih dneh dogajajo zaradi proračuna in pokojninske reforme. DeSUS tudi po včerajšnjem sestanku s premierjem Borutom Pahorjem in ministrom za delo Ivanom Svetlikom vztraja, da ne bo podprl proračuna in pokojninske reforme, če Pahor ne pristane na polovično usklajevanje pokojnin v prihodnjih dveh letih.

 Po sestanku je Pahor še dejal, da popuščati ne mora več, vendar pa si želi, da bi vlada in koalicija ostali trdni.

 Usklajenosti ni
V SDS se ob tem sprašujejo, ali bo premier sprejetje proračuna in pokojninske reforme še naprej vezal na zaupnico vladi in kam je izhlapel njegov pogum. „Lani, ko še ni bilo jasno, ali bo proračun dobil podporo koalicijskih strank, je premier napovedal glasovanje o zaupnici, ki ga potem sicer ni bilo. Ali bo enako storil letos, ko se vladajoča koalicija znova sooča s težavami pri sprejemanju proračuna ter sprejemanju pokojninske reforme?“ se sprašujejo v SDS.

 Pahor je lani septembra namreč potrdil možnost, da bi lahko šel v parlament po zaupnico vladi, vezal pa bi jo na proračun za prihodnji dve leti. Vendar bi to storil le, če koalicija o proračunu ne bi bila usklajena.

 Zdaj je jasno, da koalicijske usklajenosti glede tega vprašanja ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.