Slovenija
51 ogledov

Hočevar pod Lupo

S tem, ko si je Zdravko Hočevar sredi julija javno natočil čisto piransko vodo, Žurnal24 main
Kriminalisti preiskujejo odgovornost Rižanskega vodovoda za zastrupitev vode.
“Naj preiskujejo, če menijo, da morajo, vendar smo na Rižanskem vodovodu že večkrat pojasnili, da ne gre za našo krivdo,” pravi Sara Krbavčič, vodja službe za zdravstveni nadzor in predstavnica družbe za stike z javnostmi.

Kriminalisti namreč preiskujejo sum kaznivega dejanja zaradi zastrupljene pitne vode s fekalijami na območju Pirana in Bernardina, kar se je zgodilo konec junija. Prekrškovni postopek je sprožil tudi Zdravstveni inšpektorat RS zaradi distribucije zdravstveno neustrezne vode. Prvi mož Rižanskega vodovoda Zdravko Hočevar pa v petek popoldne ni bil dosegljiv.

Kriminalisti na delu
“Na koprski obmčni enoti zdravstvenega inšpektorata se je oglasil kriminalist in je od inšpektorja, ki je obravnaval zadevo z onesnaženo piransko vodo, že v drugi polovici junija prevzel vso dokumentacijo,” je povedal Aleš Farkaš z zdravstvenega inšpektorata.

Pojasnil je še, da so tudi sami sprožili prekrškovni postopek. Anita Leskovec, predstavnica za stike z javnostmi na koprski policijski upravi, pa je potrdila le to, da so od inšpektorata prejeli dokumentacijo o dogajanju na Rižanskem vodovodu in da zdaj zbirajo obvestila.

Vodovod pojasnjuje
“Opravili smo rutinski poseg – take prevezave v vodovodnem sistemu delamo vsak dan –, vendar se je zaradi zamašenega blatnika na območju Bernardina nepričakovano zapletlo. Pravočasno smo obvešali o sumu na onesnaženo vodo v piranski občini in storili smo vse, da bi čim bolj omilili posledice,” je prepričana Krbavčeva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.