Slovenija
65072 ogledov

Hofer opozarja. Nevarna bakterija, zaradi nje tudi pri nas že umirali.

Odpoklic salame Hofer
V klobasah so ugotovili prisotnost nevarne bakterije.

Trgovina Hofer je iz prodaje odpoklicala izdelek Andraževa klobasa Ave (200 g), ki ga dobavlja podjetje Panvita Mir, zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije listerija.

Lot številka omenjenega izdelka je 0317, rok uporabnosti pa najmanj do 31. decembra 2020. Izdelek je bil v prodaji v vseh trgovinah Hofer v Sloveniji, vendar so serijo z omenjenim rokom uporabnosti nemudoma umaknili iz prodaje.

Kupci lahko izdelek vrnejo v katerokoli trgovino Hofer, kjer jim bo tudi brez predložitve računa vrnjena kupnina. Za dodatne informacije se lahko od ponedeljka do sobote med 8. in 20. uro (razen praznikov) obrnejo tudi na telefonsko številko 01/834 66 00 ter na elektronski naslov info@hofer.si.

Zastrupitev vodi tudi v smrt 

Bakterija listerija povzroči bolezen listeriozo. "Čeprav je število ljudi, ki zbolijo za listeriozo majhno, pa je listerioza eden od vodilnih vzrokov smrti v primerjavi z drugimi okužbami in zastrupitvami z živili," so pri tem objavili na NIJZ-ju. 

Natančnih ažuriranih odatkov za to bolezen pri nas nimamo, v obdobju od leta 2005 do 2014 je bilo prijavljenih 80 primerov, pri čemer NIJZ poudarja, da je bilo dejansko število obolelih verjetno večje. V omenjenem obdobju je pri nas za to boleznijo umrlo 18 obolelih, tri ženske in 15 moških v starosti med 18 in 90 let. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Avatar Michel Franco HD
    Michel Franco HD 13:59 29.december 2020.

    Lepo,da vedno tako hrano ljudje lahko vrnejo nazaj. Kak pa tisti,ki so jo že pojedli?! Kaj bo njim vrnila katera koli trgovina? Vem,vem naj molijo,da ne zbolijo. Sam trgovina ne bo plačala zaplete pri zdravljenju

  • blogopox 11:50 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • liranoc 08:41 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks