Slovenija
1247 ogledov

Hoferjeve črpalke: Bo bencin še cenejši?

hofer črpalka bencin tankanje Anže Petkovšek
OMV ne razkriva, kakšne načrte ima s črpalkami, ki stojijo pri Hoferjih.

Gre za samopostrežne črpalke, ki ponujajo tri cente nižjo ceno za liter od najvišje dovoljene, ki jo predpisuje država in jo imajo vsi drugi bencinski servisi. 

Preberite še: 

Bo bencin pri Hoferjevih prodajalnah še cenejši? "Glede omenjene tematike vam lahko potrdimo, da družba OMV načrtuje nakup bencinskih servisov, ki so v lasti avstrijske družbe FE-Trading. V tem trenutku je transakcija še v teku in čaka se na potrditev s strani Agencije za varstvo konkurence, ki jo predvidoma pričakujemo v prvem četrtletju leta 2016. Obe strani, vključeni v posel, sta sprejeli odločitev, da podrobnosti o nakupu ne razkrivata. Ostalih vprašanj zaradi korporativne politike ne moremo podrobneje komentirati," so na naša vprašanja odgovorili v OMV-ju in nam zaželeli veliko uspeha pri pripravi prispevka. 

Čeprav stojijo ob Hoferjevih trgovinah, te črpalke niso bile v lasti Hoferja, ampak družbe FE-Trading. Ob napovedi prodaje črpalk OMV-ju je ustanovitelj družbe FE-Trading iz Salzburga Markus Friesacher sicer dejal, da se na videz se ne bo nič spremenilo, a to se lahko nanaša le na zunanjo podobo, ne pa na cenovno politiko. 

Pri nas napovedovali 15, zgradili šest teh črpalk

Pri nas je teh črpalk šest: v Medvodah, Kranju, Ivančni Gorici, Postojni, Ilirski Bistrici in Tržicu. Ob odprtju prve v Postojni leta 2012 so jih sicer napovedali 15. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • abfall 07:45 12.februar 2016.

    Bil bi zelo presenečen, če bi ob sprostitvi cen, bencin postal cenejši.Zakaj? Ker bi lahko bil že sedaj. Velika večina Slovencev ne ve, da vlada na vsakih 14 dni ne določi končne cene pogonskih goriv ampak samo t.i. "price ...prikaži več cap"; najvišjo dovoljeno ceno. Te cene ne sme preseči noben dobavitelj, lahko pa ponudi nižjo od določene. Ampak ne bi živeli v Sloveniji, če nebi večina dobaviteljev navila cene kolikor se da, torej do najvišje dovoljene cene. Torej, če bi dobavitelji želeli ponudit cenejše gorivo, bi ga lahko že sedaj, pa ga ne. S sprostitvijo cen si bodo lahko dvignili maržo nad tisto, ki jim jo sedaj dodeli vlada. Evo to je še en catch, ki vam ga kreatorji vaše usode ne bodo nikoli povedali.

  • hudini 14:54 11.februar 2016.

    Ja in bencin ziher ne bo cenejši saj je kupec OMW ki pa je v Avstriji eden izmed najdražjih

  • veber 12:30 11.februar 2016.

    Da FE-Trading prodaja črpalke je v članku jasno napisano, prodali pa so tudi črpalke v Avstriji (več v povezavi, ki je v članku).