Slovenija
2164 ogledov

Hojs bo sprejel odstop svojega pijanega sekretarja, vendar pa ...

Franc Breznik Saša Despot
Notranji minister Hojs bo sprejel odstop Franca Breznika, ki so ga policisti že pred dvema tednoma zalotili močno pijanega.

Aleš Hojs, notranji minister, pod katerega resor spada tudi policija, je sinoči v oddaji Odmevi na TV Slovenija komentiral dejanje svojega državnega sekretarja Franca Breznika iz vrst SDS (na fotografiji zgoraj), ki so ga policisti že 2. aprila na ljubljanski severni obvoznici zasačili, da je pijan za volanom. Indikator je pokazal kar 0,44 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, je poročal Pop TV.

Hojs je potrdil, da je tudi sam za sekretarjevo dejanje izvedel šele včeraj, potem ko so ga o tem spraševali novinarji komercialne televizije. Po njegovih besedah je nemudoma poklical Breznika, ki pa se mu na telefon ni javil. Kasneje mu je vrnil klic in priznal, kaj je storil. 

Alkotest Prehiter in pijan Slovenija Ministrova desna roka pijan za volanom službenega avta

Hojs je v Odmevih dejal, da bo ponujeni odstop na vsak način sprejel. Vendar si bo, kot je dodal, vzel kakšen dan za premislek in pojasnila s strani policije glede postopka. Hojs namreč meni, da mora biti glede izvedbe postopka s strani policistov prepričan, da ni šlo za ponovitev odmevnega "primera Koprivnikar", ko so policisti takratnemu ministru za upravo postavili zasedo med vračanjem z nočne zabave. Takrat je bil test negativen, nekateri policisti pa so izgubili službo zaradi vnaprejšnjega načrtovanja. 

Aleš Hojs | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pri bananah se je napil z dvema "šilčkoma"

Breznik, sicer vidni član stranke SDS, je včeraj priznal, da so ga policisti res ustavili v službenem vozilu. Povedal je, da se je vračal iz sestanka pri podjetju za uvoz in distribucijo banan Derby, ki ga vodi eden najbogatejših Slovencev Izet Rastoder. Tam naj bi se državni sekretar na notranjem ministrstvu dogovarjal za donacije za njegovo domačo občino Lenart. 

Breznik je povedal, da so mu na sestanku ponudili "dve žgani pijači", saj je bil prepričan, da ne bo napihal. 

Tretjino vseh smrtnih žrtev na slovenskih cestah povzročijo pijani vozniki.  

Med vožnjo po obvoznici pa je prekoračil hitrost, namesto 100 kilometrov je vozil 120 kilometrov, pravi Breznik, pri tem pa so ga zasačili policisti. Odredili so mu test z indikatorjem, ki je pokazal močno prekoračeno vrednost. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali, službeni avto je moral pustiti na prvem avtocestnem izvozu. 

Prašič na cesti Slovenija Voznik sploh opazil ni, da je izgubil prašiča

Policija ga je kaznovala s 600 evri in 16 kazenskimi točkami. Sprva je Breznik zatrjeval, da je s kaznijo že prevzel svojo odgovornost, a je nato ministru vseeno ponudil odstop, ko je zadeva prišla v javnost.

Breznik je bil za sekretarja imenovan komaj 20. marca, na tem položaju se je pridružil drugemu sekretarju ministrstva Francu Kanglerju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 16:13 16.april 2020.

    Odstopil, pa kaj, a sedaj pa nazaj med poslance, pijandura.

  • janez00 14:01 16.april 2020.

    Proklete baraba pijane policajske.To dela dela nacistični Janšev aparat.Lepi plakate za maske pa ni bilo denarja.Banda od bande gestapovska glota butalska !!!!!

  • viljem 12:39 16.april 2020.

    To je tolpa pijančkov in brezveznikov, ki hebe crkovce ala slovenčke.