Slovenija
136 ogledov

Hojs: Nisem nasilnež

Marijan Hojs Benjamin Kovač
Disciplinski postopek. Dolžniki proti rubežniku, nato pa izgubili spomin.

Disciplinski postopek proti izvršitelju Marijanu Hojsu bo končan v kratkem, napovedujejo na pravosodnem ministrstvu. Postopek je novembra v imenu sedmih ali osmih strank sprožilo podjetje Pravnik, sicer specializirano za osebne stečaje. Vzrok: Hojs je po njihovem mnenju kršil 39. člen pravilnika o opravljanju službe izvršitelja – predvsem naj ne bi spoštoval dostojanstva dolžnika in članov njegovega gospodinjstva.

Nekateri zdaj ne vedo nič
Toda v uredništvu Žurnala24 imamo podatke, ki kažejo, da nekateri dolžniki, v imenu katerih je Pravnik sprožil postopek, o tem ne vedo ničesar. “Izvršitelji so prišli k meni domov, niso pa izrekli nobenih groženj. Nikoli nisem nikomur rekel, da so mi grozili. Res sem šel na Pravnik, d. o. o., vendar le zaradi uvedbe osebnega stečaja, ne pa da bi podal kakšno prijavo,” navaja eden od njih. Iz podatkov je razvidno še, da se je neki drugi dolžnik pritožil čez drugega izvršitelja in ne Hojsa.

Neresnične izjave
Vsakršna namigovanja o ponarejanju izjav dolžnikov zavračam. Nekatere stranke so si premislile, ker je Hojs nanje pritiskal,” pojasnjuje predstavnica Pravnika Ksenija Smešnjavec. Obenem navaja, da se je marca sprožil plaz še hujših obtožb dolžnikov čez Hojsa. Po njenih besedah naj bi Hojs zadrževal 20 tisoč evrov dolžnice, ne da bi ji izdal potrdila in poplačal del dolga upnikom. “Gre za neresnične in zavajajoče izjave; gospa Smešnjavec očitno nadaljuje negativno kampanjo,” odgovarja Hojs, ki zanika tudi, da naj bi pritiskal na dolžnike: “Sem pooblaščenec države, ne nasilnež. Tega, kar mi očitajo, si ne morem privoščiti.

Pravila za izvršitelje
Skrbno. “Izvršitelj mora pri izvršbah delati učinkovito in s skrbnostjo dobrega gospodarja ter tako, da kar najhitreje in najučinkoviteje doseže poplačilo upnika. Izvršitelj je dolžan opravljati izvršbo ne glede na dejanske ali pravne ovire,” razlagajo na ministrstvu za pravosodje. Licenca se izvršitelju odvzame za hujše disciplinske kršitve, zaradi katerih izvršitelj ni vreden javnega zaupanja. Od leta 2000 je bil krivdno razrešen le en izvršitelj.

Komentarjev 3
  • babula 21:51 27.junij 2011.

    Sistem v državi napreduje ....Če Kresalova meče policiste ven iz MNZ-ja,če lastniki Banke Hypo Alpe A. mečejo ven upravo in če podkupljivi sodniki "sedijo" KER SO VSI NAŠTETI VELIKI LUMPIboste pa zrihtal tudi "gospoda"Hojsa!

  • allstarr111 10:48 27.junij 2011.

    Tale in un na spodnji sliki naj se raš spravta delat kako pošteno delo ne pa da bogatita na račun revežev

  • kathy 09:03 27.junij 2011.

    Hojs očitno poskuša preko medijev vplivati na odločitev sodišča. To je znak. da pa res ni vse tako nenasilniško, kot poudarja sam. Državi sigurno ni v ponos tak pooblaščenec...