Slovenija
8450 ogledov

Hojs policistom, da so mevže in lenuhi. Tako se je končalo ...

Policisti
1/3
Nik Rovan
Hojs je policiste in vojake, ki se ne cepijo, označil za 'mevže'. Že pred nekaj tedni pa je policistke in policiste na družbenem omrežju Twitter označil za 'lenuhe'. Policisti so zato od svojega šefa zahtevali Antona Olaja zahtevali, da se odzove.

Sindikat policistov Slovenije (SPS) je prejšnji teden na generalnega direktorja policije Antona Olaja naslovil poziv zaradi žaljivih izjav ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Od Olaja so zahtevali pojasnila, ali bo zaščitil integriteto policije in ali se bo odzval na ministrove izjave.

Zapisali so, da so se od začetka epidemije po najboljših močeh trudili, da z upoštevanjem zdravstvene stroke in z upoštevanjem sprejetih ukrepov vlade prispevajo k zaustavitvi zdravstvene in družbene krize.

Kljub temu so bili po njihovem mnenju pogosto deležni kritik javnosti, ki so jih 'profesionalno in dostojno prenašali'. Ob tem so izpostavili, da so bili zaradi zavzemanja za lastne pravice v zadnjem obdobju pogosto javno blateni s strani notranjega ministra Hojsa.

Aleš Hojs | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve Ministrstvo za notranje zadeve

"Kot vam je poznano, je minister policistke in policiste na družbenem omrežju Twitter že pred časom označil za 'lenuhe'. Kljub temu da se je SPS na žaljive besede ministra odzval profesionalno, umirjeno, kulturno in dostojno, ste v izjavi za javnost na istem družbenem omrežju k strpnosti pozvali sindikat, čeprav je bila nedostojna komunikacija s strani ministra Aleša Hojsa," so zapisali.

Anton Olaj | Avtor: MNZ Policija MNZ Policija
Olaj je danes sindikatu poslal dopis, v katerem piše, da se je policija vedno odzvala, ko je bila ogrožena integriteta posameznih zaposlenih ali sistema kot celote. Ustrezne službe v policiji pa, da take primere proučijo.

"Poudarjamo, da policija lahko in mora izvajati tista pooblastila, ki temeljijo na zakonu. Ne glede na to, da smo velikokrat izpostavljeni raznim pritiskom, morajo ukrepi policije temeljiti na enakosti vseh deležnikov. Tako bo tudi v primeru, ki ga izpostavljate,"  je zapisal Olaj. 

Vsakomur prepuščamo, da si o takšni integriteti in etiki ustvari svoje mnenje, so dopis direktorja policije pospremili v sindikatu policije.

Komentarjev 28
  • bobubob 17:48 28.september 2021.

    Tiste 'mevže po Hojsu' še edine berejo in razmišljajo s svojo glavo. No, morda še kakšen od tistih, ki so se morali 'prostovoljno' cepiti zaradi službe (krediti, stanovanje, mali otroci, stiske) tudi. Ostali pa....nekje sem bral, da 'vicev' o policajih ...prikaži večjih ni, ker je vse res....

  • Stane Adamič 05:12 28.september 2021.

    Lenuhi je rekem sindikalistom ne pa policistom, da smo si na jasnem.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:51 27.september 2021.

    Dragi policistu, malemu zlobnežu bi se morali upreti takoj, ko je prevzel Notranje ministrstvo in prvič želel, da nad narodom na mirnih protestih izvajate represijo. Pojejte kar ste si zakuhali.