Slovenija
65395 ogledov

Janša in Hojs sta se odzvala na proteste. Hojs že ve, kdo je kriv!

Aleš Hojs
Notranji minister Aleš Hojs se je na Twitterju v svojem slogu odzval na nasilne proteste, ki so jih s solzivcem in vodnim topom zatrli policisti.

Po Hojsovi oceni gre za ponovitev protestov, ki so se zgodili lani novembra. Takrat so na nasilne proteste vabili poslanci strank Levica in SD, tokrat so to počele njihove izpostave, je zapisal.

Nasilje in vandalizem je pripisal levemu fašizmu, hkrati pa novinarje spet popljuval, češ, spet si bodo pilatovsko umivali roke.

Na Twtiterju se je oglasil tudi predsednik vlade Janez Janša. 

Po tem, ko so se protestniki približali vhodu v parlament in je v poslopje priletelo nekaj pirotehnike, je policija ljudi pregnala s solzivcem. Ko so nekateri začeli vanjo metati pirotehniko, pa je aktivirala še vodni top. V policijo naj bi letele tudi granitne kocke.

Nekaj po 20. uri je policija uporabila solzivec in udeleženci shoda so se morali umakniti izpred parlamenta in so se razkropili po ljubljanskih ulicah. Pozneje pa se jih je nekaj vrnilo na ploščad pred parlamentom in proti policiji so začela leteti pirotehnična sredstva. Policija je aktivirala še vodni top, skupina udeležencev shoda pa je nanj in na policiste začela metati različne predmete, glede na pričevanje enega od udeležencev celo granitne kocke.

 

Objavil/a Denis Sustarsic dne Sreda, 15. september 2021

LJUBLJANA NOCOJ

Objavil/a Rob Er dne Sreda, 15. september 2021

Okoli 21. ure je policija prek megafona ljudem sporočila, da je shod razpuščen in zahtevala, da se umaknejo do Prešernove na eni ali do Slovenske ceste na drugi strani.

Policija je na Twitterju zapisala, da je na shodu "prišlo do množične kršitve javnega reda in miru, kjer so protestniki v policiste in stavbo DZ metali steklenice, granitne kocke in pirotehniko, zato je bil shod s strani policije razpuščen". "Ker je množica s kršitvami nadaljevala, so bila uporabljena prisilna sredstva, interveniranje pa trenutno še vedno poteka. Vse pozivamo, da se izognejo centru mesta Ljubljana, predvsem pa da upoštevajo navodila in ukaze policistov," so zapisali.

Komentarjev 49
  • Sugarless 20:38 16.september 2021.

    Če bi ta država bila pravna država, ali pa da bi funkcionirala kot pravna, bi ti Janša,danes bil za zapahi....

  • eminenca 20:33 16.september 2021.

    ja, spoznajo se na krive, medtem ko ravnih ne vidjo ... ja tko je , mnogo rivil malo ravnih ... pejte na teste merjenja ravnosti, pa da vidmo

  • Avatar jezeran
    jezeran 19:30 16.september 2021.

    Naredili pa tako ne boste nič, ker se bojite ulice.