Slovenija
19 ogledov

Homan: Denar za Gorki bo

Sestanki na Regionalni razvojni agenciji Gorenjske in ministrstvih potrjujejo, d Žurnal24 main
Kranj. Štrausa skrbi vpliv predvidenega zadolževanja na komunalne projekte.
25 milijonov evrov plus komunalni prispevek bo morala zbrati občina do leta 2015.

Nekdanjega kranjskega podžupana Staneta Štrausa skrbi usoda predvidene gradnje čistilne naprave in kanalizacijskega omrežja. Boji se, da nova občinska oblast ene od največjih komunalnih operacij v državi ne bo pripeljala do konca.

Neizogibna obnova
Štraus, odgovoren za projekt Gorki v času župana Damijana Perneta, spomni, da je obnova komunalne infrastrukture neizogibna, pridobitev evropskih sredstev pa ključna, če ne želi občinska oblast finančnega bremena v celoti naložiti na ramena občanov. Njegov naslednik pri tem projektu, podžupan Bojan Homan, sicer zagotavlja, da projekt poteka po načrtih, Štrausa pa ne prepriča.

Zadolževanje resen signal
Štraus opozarja na predvideno občutno zadolževanje, ki bi lahko občini, kot pravi, odločilno zožilo manevrski prostor pri zagotavljanju finančnih virov za dobro polovico vrednosti projekta. “Občina bo morala do leta 2015 zbrati 25 milijonov evrov plus komunalni prispevek,” pojasnjuje Štraus. “Letošnje visoko zadolževanje je resen signal, da občina teh sredstev do leta 2015 ne bo mogla zagotoviti,” dodaja. Prepričan je, da v tem primeru tudi obljubljenih 35 milijonov evropskih sredstev ne bo dobila.

“Naj jih ne skrbi”
Projekt naj jih ne skrbi. Denar za Gorki bo. Marca na to temo pripravljamo predstavitev,” odgovarja Homan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.