Slovenija
22 ogledov

Homofobni znaki: inšpekcija ukrepala

katalog za Bovec LTO Bovec
Zaradi piktograma "homoseksualci nezaželeni", ki so ga objavili v prospektu LTO Bovec, je inšpekcija ugotovila kršitev in prekrškovno ukrepala.

Tržni inšpektorat je 3. julija opravil nadzor v lokalni turistični organizaciji (LTO) Bovec. Ugotovili so, da je bil v katalogu "Nastanitev na Bovškem, poletje 2012" uporabljen piktogram "homoseksualci nezaželeni", s čimer je bila ugotovljena kršitev določil zakona o uresničevanju enakega obravnavanja. Zato bodo zoper LTO Bovec prekrškovno ukrepali, so zapisali v dopisu.

Dopis so sicer poslali prijavitelju, Društvu informacijski center Legebitra, kjer so ga objavili na spletni strani.

Piktogram "spregledali"

Kot smo pisali, so konec lanskega leta v Lokalni turistični organizaciji Bovec (LTO) pripravili katalog Poletje 2012, v katerem so med drugim zbrani vsi ponudniki nočitev v zgornji dolini Soče.

Tiskani katalog so poslali na različne turistične infotočke, objavili so ga tudi na spletu. V legendi za lastnosti posameznih ponudnikov so pri tem objavili prečrtan simbol za istospolno usmerjene, zraven pa v slovenščini in angleščini napisana obrazložitev "homoseksualci nezaželeni".

"Sama sem katalog pred tiskom sicer pregledala, vendar takrat ta piktogram še ni bil vnesen in nanj ob tisku ali pozneje nisem bila opozorjena, tako da sem bila zelo neprijetno presenečena in zgrožena, ko sem glede tega v sredo, 20. 6. 2012, prejela opozorilo iz Urada RS za varstvo potrošnikov," je takrat razlagala Cecilija Ostan, direktorica bovške LTO.

Komentarjev 2
  • rogg 10:28 19.julij 2012.

    Pri meni na dvorišču so tudi nezaželeni. Je to kaj narobe ? Dvorišče je moje!

  • maddog 07:30 19.julij 2012.

    Edino pravilno...prepovedat jim vstop :)