Slovenija
26 ogledov

"Homoseksualna prevzgoja otrok"

Prevzgojo po mnenju Aleša Primca izvajata Amnesty International Slovenija in dru Žurnal24 main
V Civilni iniciativi za družino in pravice otrok menijo, da se v slovenskem šolstvu izvaja "homoseksualna prevzgoja otrok", zato so se obrnili na ministra Lukšiča.

Aleš Primc, vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok, je ministru za šolstvo in šport Igorju Lukšiču posredoval pismo, v katerem navaja, da se "že dalj časa po večjem številu slovenskih osnovnih in srednjih šol izvaja prava homoseksualna prevzgoja otrok največkrat brez vednosti in dovoljenja staršev“. Primc dodaja, da Amnesty International Slovenija (AIS) in društvo Legebitra izvajata delavnice, kjer učence homoseksualni aktivisti prepričujejo z radikalno homoseksualno ideologijo.

Na Aleša Primca smo naslovili dodatna vprašanja, a na odgovore še čakamo.

Primc navaja, da gre za spodbujanje otrok, naj ne sprejmejo svojega naravnega spola, ampak naj si sami določijo spol. Prav tako naj bi omenjeni organizaciji spodbujali otroke, naj eksperimentirajo in preizkušajo različne spolne prakse, da bodo ugotovili svojo spolno usmerjenost, organizaciji pa naj bi razvrednotili vlogo in pomen mame in očeta v otrokovem življenju.

"Tovrstnemu aktivizmu v Civilni iniciativi za družino in pravice otrok odločno nasprotujemo," piše Primc in dodaja, da od ministra pričakuje, da "zaščiti učence in dijake v osnovnih in srednjih šolah pred škodljivimi posledicami tovrstne radikalne ideologije" in da se organizacijama prepove delovanje v slovenskih šolah. Zahteva tudi, da iz seznama priporočene literature za poučevanje državljanske vzgoje umaknejo priročnik Ljubezen je ljubezen, ki ga je izdala organizacija Amnesty International Slovenija.

Delavnic na temo istospolno usmerjenih nimajo
V Amnesty International Slovenija so navedbe Primca, da v "šolah izvajajo homoseksualno prevzgojo otrok", odločno zavrnili in dodali, da že okoli leto in pol v ponudbi delavnic nimajo delavnice na temo pravic istospolno usmerjenih. "V letošnjem šolskem letu ponujamo štiri tematike: nasilje nad ženskami v družini, Splošna deklaracija človekovih pravic & človekove pravice in Amnesty International, dostojanstvo človeka in revščina ter diskriminacija in strpnost," je povedala Metka Naglič, v. d. direktorice Amnesty International Slovenija.

Na obtožbe se je odzvalo tudi Društvo informacijski center Legebitra, kjer pravijo, da "gre za vnovičen poskus utišanja gejevske in lezbične skupnosti". "Obrekovanje in žaljive obdolžitve, ki jih v javnost v teh dneh intenzivno lansirajo članice in člani Zavoda Kul.si in Civilne iniciative za družino in pravice otrok, niso nič drugega kot posledica pomanjkanja argumentov nasprotnikov družinskega zakonika za njegovo zavračanje," so zapisali.

Delavnice izobraževanja o človekovih pravicah pripravljajo in izvajajo v sodelovanju s šolo in učitelji, vsebine pa so javne in dostopne vsakomur. Dijaki se o udeležbi na delavnicah odločajo sami. Kot še pravijo, delavnice temeljijo na ideologiji človekovih pravic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.