Slovenija
84 ogledov

Horvat ostaja direktor

Igor Horvat, SB Jesenice Žurnal24 main Igor Horvat, fotografija je iz arhiva Žurnal24.
Bolnišnico bo naslednja štiri leta vodil zdajšnji direktor Igor Horvat.

Oseminštiridesetletni Igor Horvat, direktor jeseniške bolnišnice, naj bi omenjeni zavod vodil tudi prihodnja štiri leta. Tako so se z večino glasov sinoči odločili člani sveta zavoda.

Na dobrih sedem ur dolgi seji so svoje programe predstavili štirje kandidati, ki so se potegovali za mesto direktorja bolnišnice, in sicer Tomaž Krišelj, Janez Balkovec, Mitja Dolžan in Igor Horvat.

Kot je pojasnila Sabina Mirković, predsednica sveta zavoda, so omenjeni kandidati oddali popolne vloge, njihove predstavitve pa so bile zelo strokovne in prepričljive. “Zato je bila naša odločitev težka. Spraševali smo jih o aktualnem dogajanju, urgentnem centru in kadrovanju. Horvat nas je prepričal s svojim dozdajšnjim delom in programom, ki ga je predstavil,” je dejala Mirkovićeva, o vsebini njegovega programa pa ni želela govoriti.

Pričakujejo spremembe
Prav tako tudi ni želela komentirati nezadovoljstva zaposlenih z vzdušjem, ki vlada v bolnišnici, poudarila pa je, da so to tematiko izpostavili v pogovoru s Horvatom in dobili odgovore. “Od njega v prihodnje pričakujemo spremembe,” je dodala.

Božo Pogačar, član sveta zavoda, je po dolgi seji dejal, da je zadovoljen z vsemi štirimi predstavitvami, sta pa dve še nekoliko izstopali. “Verjamem, da bo Horvat upravičil odločitev in da bo bolnišnico dobro vodil tudi v prihodnje,” je poudaril.

Potrditev na vladi
Horvata – mandat se mu izteče 31. marca – mora potrditi Vlada RS, odločitve članov sveta, da bo bolnišnico vodil še tretji mandat, pa sinoči ni želel komentirati. Dejal je le, da bo to storil po potrditvi na vladi, ko bo imenovanje dokončno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.