Slovenija
22 ogledov

Hotel in še veliko več

Konjiček pred gostilno, ki slovi po pečenih kokoših, je morda zametek bodočega k Žurnal24 main
Konjiček pred gostilno, ki slovi po pečenih kokoših, je morda zametek bodočega konjeniškega centra, vse preostalo je za zdaj na papirju.

Južno od Ždinje vasi v bližini zahodnega priključka na avtocesto, kjer so zdaj gozd in kmetijske površine, naj bi v prihodnje zrasli hotelski kompleks s centrom dobrega počutja, bungalovi, kamp, konjeniški center, športna dvorana, športna igrišča, bazeni in adrenalinski park.

Takšen občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) za turistično območje Ždinja vas, ki ga je občina pripravila na pobudo Franca Riflja, gradbinca iz Ždinje vasi, so na zadnji seji občinski svetniki sprejeli, čeprav pomislekov ni manjkalo.

Javna obravnava
Prostorski načrt. Javna razgrnitev OPPN za turistično območje Ždinja vas poteka v prostorih Mestne občine Novo mesto še do 13. maja. V sredo ob 16. uri bo na rotovžu tudi javna obravnava.

Še ena športna dvorana?
“Kako lahko z odlokom dopuščamo gradnjo še ene športne dvorane? Koliko jih v Novem mestu sploh potrebujemo? Tudi konjeniška centra imamo že dva, ali res potrebujemo še enega?” je spraševal Ivan Grill.

Prav tako kot on se je Bojan Kekec spraševal o umeščenosti takšnega kompleksa v prostor, predvsem zaradi zaščitenega vinogradniškega območja bližnje Trške Gore. Ivan Bukovec pa je predlagal, da bi bilo za mnenje treba vprašati tudi zavod za varstvo kulturne dediščine.

Mojca Tavčar, vodja občinskega oddelka za prostor, je odgovorila, da ima mnenje o umestitvi v prostor lahko vsak svoje, strokovno pa da so ugotovili, da prostor pod Ždinjo vasjo lahko prenese takšno turistično območje. “Število konjeniških centrov pa je vprašanje trga,” je pojasnila in dodala, da iz lastnih izkušenj ve, da je povpraševanja veliko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.