Slovenija
309 ogledov

Hoteli honorar, ponudil jim je skuterje

S plačili imajo težave tudi na Pink SI – vsi odpuščeni še vedno čakajo decembrsk Žurnal24 main
Skupina prevajalcev še vedno čaka na 20 tisoč evrov, potem ko so zavrnili kompenzacijo.

Ljubljana. Potem ko je direktor in solastnik Pink Si Sebastjan Vežnaver za Žurnal24 dejal, da podjetje Pink S nima zunanjih dolgov in da načrtuje prisilno poravnavo, se je na nas obrnila prevajalka Biljana Žikić in povedala, da Pink Si dolguje honorar več kot desetim prevajalcem, ki so za omenjeno televizijo prevajali medijske vsebine.

"Pink Si dolguje honorarje za februar, marec, april in maj 2011, ki skupaj znašajo od 15 tisoč do 20 tisoč evrov.Očitno gospod Vežnaver ni dobro seznanjen z dejanskim stanjem v Pink S, ko pravi, da podjetje nima zunanjih dolgov," je dejala Žikićeva in dodala, da je Vežnaver, ko je prišel na mesto direktorja, prevajalcem na začetku namesto denarja ponujal skuterje.

Vračilo po prisilni poravnavi

Dolg do skupine prevajalcev je za Žurnal24 potrdil tudi Vežnaver, a poudaril, da je manjši, da je nastal pred njegovim prihodom na Pink Si ter da je prevajalcem v času že insolventnega in blokiranega računa Pinka ponudil možnost poplačila v obliki kompenzacije. Ker se s tem niso strinjali, so, kot trdi, zaradi prisilne poravnave to možnost zamudili: "Pink Si je v sanacijskem postopku in samo čaka potrditev prisilne poravnave s strani sodišča," je še povedal Vežnaver in dodal, da bodo "vsi upniki poplačani v enaki meri in tako kot to narekuje zakon".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.