Slovenija
11 ogledov

Hoteli polno v leto 2008

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Tako na Obali kot na Gorenjskem turisti za silvestrovo na polno zasedajo vse zmogljivosti hotelov. Podobno je tudi v Ljubljani in večjih slovenskih zdraviliščih.

Tradicionalno bo silvestrovanje najbolj pestro na Obali, kjer tudi letos hotelirji pričakujejo polno zasedenost hotelov. Ti bodo tako popestrili dogajanje na glavni portoroški ulici. Med gosti, ki se odločajo za praznovanje prehoda s starega v novo leto pri nas, še vedno prevladujejo Italijani, Avstrijci in Nemci. Še posebno pa se na Italijane pripravljajo v treh glavnih portoroških igralnicah, saj bodo prav novoletni prazniki prva resna preizkušnja za novi igralnici Riviera in Bernardin.

Polno tudi v gorenjskem biseru

Gorenjski biser bo tudi zadnji dan letošnjega leta poln tujih turistov. © BOBO

 
Hoteli so skoraj stoodstotno zasedeni tudi v najbolj znanem slovenskem letoviškem kraju, na Bledu. Tam bo v novo leto po podatkih Turistično-informacijskega centra Bled poleg Slovencev vstopilo največ Italijanov, Nemcev in Hrvatov. Tuji gostje so na Bled prišli že nekaj dni po božičnih praznikih, tako da se pri nas zadržijo nekoliko dlje. Tako za domače kot tuje turiste postaja vse bolj priljubljeno tudi smučišče Straža nad Bledom, saj je zadnje dni tam mogoče opaziti vedno več smučarjev. Prvi dan novega leta pa dogajanje na Bledu popestri tudi tradicionalni novoletni gala koncert v Festivalni dvorani na Bledu.

Ljubljana med najlepšimi prestolnicami

Ljubljana je tako kot druga slovenska turistična središča raj za italijanske turiste. © BOBO

 
Glavno slovensko mesto Ljubljana bo tudi letos največji raj za vse tiste, ki v novo leto radi stopijo z veselo glasbo in velikim ognjemetom z Ljubljanskega gradu. Ljubljana ima sicer vsako leto vedno več obiskovalcev, po prvih ocenah jo je decembra obiskalo za kar dvanajst odstotkov več turistov kot lani, med njimi pa je še vedno največ Italijanov. To se odraža tudi v zasedenosti ljubljanskih hotelov. Po podatkih Turistično-informacijskega centra Ljubljana bodo v našem glavnem mestu v novoletni noči zmogljivosti v povprečju zasedene 90,5-odstotno, kar potrjuje dejstvo, da je Ljubljana priljubljena destinacija tudi v novoletnem času, in sicer z unikatno svetlobno okrasitvijo in prireditvami. Spomnimo, da je Times Online ljubljanski Praznični sejem uvrstil med dvajset najlepših v Evropi.

Pestro tudi v slovenskih zdraviliščih

Tudi slovenska zdravilišča so eden izmed načinov preživetja najdaljše noči v letu. © Terme Čatež

 
Sicer pa zadnja leta med praznovanji najdaljše noči v letu vse bolj priljubljena postajajo tudi slovenska zdravilišča. V Termah Čatež, na Mokricah in v hotelu Aquapark Žusterna v Kopru so tako zmogljivosti, enako kot v lanskem letu, polno zasedene. Tudi v čateškem kampu, ki je odprt 365 dni v letu, tudi prek novoletnih praznikov številni gostje prenočujejo v avtodomih in novo leto preživijo na nekoliko drugačen način. Med gosti pa se sicer najde največ Italijanov, Hrvatov, Avstrijcev in Slovencev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.