Slovenija
2 ogledov

Hoteli so, da se slečejo

Skupino fantov napadla druga skupina in zahtevala denar.
Nasveti policije
Proti ropom. Policija svetuje, naj na ulici ne odpiramo denarnice in štejemo denarja brez potrebe ter naj ne bomo zaupljivi do neznancev. Med morebitnim napadom se ne odzovemo preveč pogumno in si zapomnimo čim več podrobnosti.

Pred časom je na Studenški brvi v Mariboru skupina močnejših fantov telesno napadla drugo skupino fantov. “Nič jim nismo storili, a so nas izsiljevali za denar in lastnino, hoteli so celo, da se slečemo. Nekaj denarja smo jim izročili, a smo bili vseeno pošteno tepeni,” nam dogodek opiše bralec, ki se ne želi javno izpostavljati. "Enemu od trojice je uspelo pobegniti, da je poklical policijo, a je ta prispela šele 15 minut po klicu, prepozno. Kako naj torej še zaupam v odzivnost in sposobnost policije?” se sprašuje bralec, ki meni, da napadalcev ne bodo nikoli kaznovali.

Manj kot pol uspešnih
Na Policijski upravi Maribor so v prvih desetih mesecih letos obravnavali 3.711 kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru, kamor spadajo tudi prekrški, kot so pretepanje, izzivanje k pretepu, prepiranje, vpitje oziroma drugačno nedostojno vedenje. Izvedenih je bilo tudi 16 uličnih ropov, a so uspešno preiskali manj kot polovico, 43,8 odstotka teh kaznivih dejanj.

Kot ugotavlja Bartolo Lampret, tiskovni predstavnik policije, se največ teh prekrškov zgodi na javnem kraju, na cestah, trgih ali avtobusnih postajah, in sicer v nočnih urah. “Napadi na moške in ženske so izvedeni večinoma na ulicah, medtem ko so mladoletniki žrtve teh dejanj celo pred šolami,” pojasnjuje Lampret.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.