Slovenija
22 ogledov

Hoteli v Mariboru dobro zasedeni

hotel, postelja Žurnal24 main
Gostom v Mariboru so v prazničnem času na voljo vsakodnevne prireditve na Trgu Leona Štuklja in v Vetrinjskem dvoru.

"Ocenjujemo, da bo zasedenost hotelov med božično-novoletnimi prazniki okoli 42 odstotna, kar je za okoli 10 odstotkov več kot ob istem času lani," pravi direktorica Zavoda za turizem Janja Viher.

Tako kot že nekaj zadnjih let tudi tokrat prednjačijo tuji gostje v razmerju 60:40. Gostom so na voljo vsakodnevne prireditve na Trgu Leona Štuklja in v Vetrinjskem dvoru. Te se bodo vse do zadnjega vikenda stopnjevale in vrh dosegle na starega leta dan s tradicionalnim silvestrovanjem na prostem. Ognjemeta letos v Mariboru ne bo: "letos smo se poslužili drugačne oblike ognjemeta, ki pa naj zaenkrat ostane še skrivnost," pravi Viherjeva.

Terme Maribor skoraj polne

"Hotela Habakuk in Bellevue sta že polno zasedena, prav tako hotel Piramida v centru mesta. Nekaj prostora je še v hotelu Orel, kjer je zasedenost trenutno 60-odstotna," pravi Igor Kotnik iz Term Maribor. Tudi pri njih prednjačijo tuji gostje. Veliko je Rusov, ki so pred nedavno postali tudi lastniki Term, pa Italijanov in gostov iz držav nekdanje Jugoslavije. V hotelih v centru mesta pa je bolj pisana druščina, med njimi so tudi Avstrijci in nekaj Slovencev.

V centru Draš pod Pohorjem trenutno beležijo okoli 40-odstotno zasedenost, a pričakujejo, da bodo kapacitete zapolnili v celoti od četrtka naprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.