Slovenija
10 ogledov

Hotelirji krize med prazniki niso občutili

Najdražji hotel v Portorožu je bil med prazniki skoraj polno zaseden. Žurnal24 main
Portoroški hotelirji so z letošnjimi prvomajskimi prazniki zadovoljni. Turisti so kljub gospodarski krizi in aprilskemu vremenu napolnili hotele.
˝Med prvomajskimi prazniki so naši hoteli tipično polno zasedeni in tako je tudi letos,˝ ugotavljajo v Hotelih Bernardin. V tem tednu je bila povprečna zasedenost njihovih hotelov med 90 in 100 odstotki, za vikend pa so dosegli polno zasedenost. Med gosti prevladujejo domači gosti in Italijani, med organiziranimi skupinami pa Avstrijci in Nemci.

˝Letošnje leto je zaradi gospodarske krize netipično. Značilna so bivanja za krajši čas, največ do tri dni, in sklepanje rezervacij tik pred zdajci,˝ še pojasnjujejo iz Hotelov Bernardin, kjer si ravno zaradi poznega sklepanja rezervacij poletne sezone še ne upajo napovedovati. Prvomajski vikend je razveselil tudi Hotele LifeClass, kjer so bili ta konec tedna polni prav vsi hoteli. Prevladujejo italijanski in domači gostje, sledijo Avstrijci, Rusi, Nizozemci in Nemci. ˝Upamo, da bo poletna sezona enako uspešna kot ta konec tedna, čeprav razmere na tržišču kažejo drugačno sliko. Vsekakor upamo, da bomo v Portorožu ohranili in izboljšali naš položaj iz preteklih let,˝ sporočajo iz Hotelov LifeClass.

Zadovoljni pa so tudi v prenovljenem Hotelu Kempinski Portorož. ˝Lahko povem, da je že od velikonočnih praznikov naprej zasedenost vsak vikend večja. Ta konec tedna smo presegli devetdeset odstotno zasedenost, kar je glede na našo povprečno ceno fantastičen rezultat,˝ je optimističen tamkajšnji vodja prodaje in trženja Marcos J. Torres Mueller. Na prihod poletja so se v hotelu dobro pripravili, saj načrtujejo različne dogodke, med drugim rally oldtimerjev in različne regate.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.