Slovenija
76 ogledov

Hozjan nepreklicno odstopil

Predsednik Šoula Marko Hozjan je odstopno izjavo poslal študentskim poslancem. ( Žurnal24 main
Šoul. Govorice so se izkazale za resnične: Hozjan odhaja s položaja.

Predsednik Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (Šoul) Marko Hozjan je nepreklicno odstopil s položaja, so včeraj popoldne sporočili iz organizacije. Kot razlog za odstop je navedel bistvene razlike v pogledih na ključna vprašanja v organizaciji med njim in tistimi, ki so ga izvolili. Funkcijo predsednika bo opravljal še do trenutka, ko se bo študentski zbor Šoula seznanil z njegovim odstopom, so povedali v organizaciji. Za dodatna pojasnila smo se obrnili tudi na Hozjana, vendar se na klice ni odzval. O tem, da namerava odstopiti s položaja predsednika, se je sicer govorilo že nekaj časa.

O obtožnicah danes
Hozjana danes čaka še seja senata Šoula, na kateri bodo odločali o obtožnicah, ki ga bremenijo, da je organizacijo oškodoval za 1.480 evrov. Tožilec Miha Gorjup je zaradi "fiktivnih" študentskih napotnic sestavil tri obtožnice. Če ga bo senat spoznal za krivega in se Hozjan ne bo pritožil na razsodišče, pa bo po predlogu Gorjupa (glede na pravilnik o senatu) moral plačati kazen v višini 672 evrov. O obtožnicah bi moral senat odločati pred enim tednom, vendar je predsednik takrat poslal pisno opravičilo in kot razlog za svojo odsotnost navedel osebne razloge.

Hozjan je sodeloval tudi pri predlogu pogodbe o zaposlitvi z direktorjem Šoula Rokom Sotlarjem, ki je zanj predvidevala 5.800 evrov bruto mesečne plače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.