Slovenija
28 ogledov

Hrano jim bodo kar poslali

Sodexo Katarina Pernat
Študentska prehrana. Nepričakovana menjava najemnika v prostorih UM.

“Ker Sodexo ni izpraznil prostorov, jim bomo na njihove stroške poslali njihove stvari. Predvsem hrano in druge stvari,” je za Žurnal24 pojasnil Marko Pogorevčnik, direktor Uni servisa. Uni servis, ki ima od Univerze v Mariboru (UM) v upravljanju restavracije v prostorih fakultet UM, je namreč s Sodexom januarja enostransko prekinil pogodbo o sodelovanju.

“Niso plačevali najemnine”

“Niso upoštevali pogodbenih določil, predvsem pa niso plačevali najemnine,” je dodal Pogorevčnik. Spomnimo, mesečna najemnina za prostore je bila okoli 14 tisoč evrov. Uni servis je že sklenil pogodbo z novim najemnikom, podjetjem Slorest.

V sredo naj bi bili Slorestu predani prostori, vendar se je zataknilo, saj Sodexo ni izpraznil prostorov, pa tudi svoje zaposlene so poslali na delo.

Uni servis je zamenjal ključavnice in jim tako onemogočil delo, v eni izmed restavracij pa naj bi poklicali celo policijo. V Sodexu so prepričani, da je pogodba odpovedana iz neutemeljenih razlogov. Dodali pa so, da o tožbi zoper Uni servis še ne razmišljajo.

Za zdaj restavracije pod okriljem Uni servisa ne delujejo. Pogorevčnik upa, da bodo študentom zagotovili hrano že v ponedeljek, in sicer z novim ponudnikom. Neuradno pa je slišati, da se Sodexo ne bo dal zlahka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.