Slovenija
66 ogledov

Hrenovca dve leti pozneje

Gradbinec, ki bo dokončal Hrenovco, je še neznanka. O tem pričajo prazna projekt Žurnal24 main
Aleasing. V ožjem izboru več gradbincev. Stanovanja naprodaj predvidoma oktobra.

“Usklajevanja s podjetji še potekajo, zato o končnem izvajalcu še ne moremo govoriti. Tako tudi še ni znana vrednost dokončanja projekta,” pravi Anita Ana Erjavec, pomočnica direktorja Aleasinga.

Gradnja blokov grajskega parka Hrenovca, ki naj bi bili po prvotnih načrtih zgrajeni pred dvema letoma, bo predvidoma končana do 30. septembra, nato pa jih bodo ponudili na trg. Kalvarija, ki sta jo povzročila odkup projekta od prvega investitorja in lanski stečaj drugega, bo tako končana. Po ocenah poznavalcev naj bi bile prodajne cene stanovanj blizu osnovno predvidenih cen investitorjev – gibale naj bi se okoli 1.500 evrov na kvadratni meter.

Povezava ali denar
Občino Jesenice razplet projekta zanima zlasti zaradi urbanistične pogodbe, po kateri je bil investitor opravičen komunalnega prispevka v zameno za izgradnjo prečne povezave z mostom prek železnice proti Trgu Toneta Čufarja. “Če povezave ne bodo zgradili, naj plačajo prispevek in povezavo bomo zgradili mi,” pravi jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger. Po besedah Erjavčeve so na Aleasingu o plačilu prispevka zaradi zahtevnosti povezave že razmišljali.

Gradbinska časovnica
Po načrtih prvega investitorja, mariborskega podjetja Tibar, naj bi bila prva faza, torej gradnja nedokončanih stolpičev, končana že spomladi 2007. Projekt je nato odkupil celjski Gradis, ki je dokončanje stavb načrtoval jeseni 2009, a je marca lani končal v stečaju. Lastništvo skoraj dokončanih stavb je na koncu prevzel Aleasing, ki zagotavlja, da bodo dela končana jeseni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.