Slovenija
10 ogledov

Hrenovca na mrtvi točki

Nedokončani stanovanjski bloki Grajskega parka Hrenovca samevajo že več kot eno Žurnal24 main
Zapuščina. Aleasing še ni izbral novega gradbinca za projekt Hrenovce.
Zamuja že tri leta Podizvajalci. Po prvotnih načrtih Gradisa GP Celje bi morala biti celotna soseska štirih stolpičev s 74 stanovanji dokončana in vseljiva že v začetku leta 2009. Propad Gradisa pa je za seboj potegnil tudi številne lokalne podizvajalce, ki jim že opravljenih del niso plačali, zato naj bi se nekateri maščevali kar na samem projektu in z betonom zalili doze za elektriko.

Več kot leto po propadu celjskega gradbinca Gradis GP Celje gradbišče Grajskega parka Hrenovca še vedno sameva, novi lastnik propadlega podjetja Aleasing pa novega izvajalca še ni izbral. Kot je pojasnila pomočnica direktorja Aleasinga Anita Ana Erjavec, datum začetka zaključnih gradbenih del še ni določen in je predmet usklajevanja s ponudniki, ki so prišli v ožji izbor. Podoben odgovor pa smo dobili že v začetku januarja, kar pomeni, da se po petih mesecih projekt ni premaknil z mrtve točke.

Na vprašanje, ali bodo dela dokončana do predvidenega roka, to je 30. september, je Erjavčeva odgovorila, da je časa še kar nekaj, zato ostajajo optimistični. Ravno tako pa niso hoteli izdati, koliko jih bo stalo dokončanje objektov. “Žal je ta podatek predmet pogodbe in ga ne moremo posredovati javnosti,” je dodala pomočnica direktorja.

Prečna povezava bo
Pogodba, ki jo je sklenila občina s propadlim Gradisom GP Celje, je izvajalca opravičila plačila komunalnega prispevka v zameno za izgradnjo prečne povezave proti Čufarjevemu trgu.

Medtem ko so na Aleasingu januarja še razmišljali, ali bi raje plačali komunalni prispevek kot gradili povezavo, so se zdaj odločili za gradnjo povezave. Za ta del projekta pa pravijo, da so že pridobili tudi idejno zasnovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.