Slovenija
35 ogledov

"Hribček je bil nevaren"

GibiGib naj bi odprli aprila, če bo to dopuščalo vreme. (Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Kranj. Na otroškem igrišču GibiGib bodo namesto hribčka postavili igralo.

Hribčku na otroškem igrišču GibiGib na kranjskem stadionu so šteti dnevi. Zavod za šport ga v teh dneh že odstranjuje, operacija pa bo dokončana do konca tedna. Na njegovo mesto nameravajo postaviti igralo.

             24
tisoč evrov bo predvidoma stal poseg na otroškem igrišču GibiGib.

Zakaj odstranitev
"Hribček je bil nevaren. Tega nismo mogli več brezskrbno opazovati," je vzrok za odstranitev priljubljene točke na najbolj obiskanem otroškem igrišču v Kranju poudaril direktor zavoda za šport Brane Fartek. "V veliki meri je bil narejen iz odpadnega materiala nekdanjega igrišča za golf. S posedanjem in drsenjem so začeli iz zemlje štrleti kosi pločevine in betona," je dodal Fartek in spomnil, da ni bil zaradi tega hribček nič hudega slutečim otrokom nič manj privlačen.

Nobenih poškodb
O odstranitvi je bilo govora že lani. Direktor se tega zaveda in pravi, da so budno spremljali dogajanje, za odstranitev pa so se odločili, čeprav poškodb, vsaj po njegovem vedenju, ni bilo. "Saj ni treba čakati nesreče," je dejal.

Fartek je še dejal, da bodo namesto hribčka namestili igralo: "Ideje imamo. Želimo lepo in funkcionalno igralo." Bolj konkreten o obliki in roku namestitve ni želel biti. "Igralo še iščemo. Odvisno bo tudi od financ in pripravljenosti kranjskih podjetij za donacije," je bil odkrit. V najslabšem primeru bo na mestu hribčka nekaj časa lepa zelenica, je zaključil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.