Slovenija
15 ogledov

Hriberšek ukradel več, kot je dejal

razno 09.04.13. borut hribersek, foto: PU Ljubljana PU Ljubljana
Vse kaže, da je nekdanji Sintalov varnostnik Borut Hriberšek izmaknil več denarja, kot je ob predaji povedal policiji. Trdil je, da ni odnesel več kot 650 tisoč evrov, a so preiskovalci našteli že skoraj 900 tisoč evrov ukradenih bankovcev.

Za zdaj naj bi glede na izjave vodstva Sintala in najdeni denar manjkalo še okoli 140 tisoč evrov, poročajo mediji.

Večji del denarja so po poročanju današnjega Dela in Slovenskih novic policisti doslej našli na glavni železniški postaji v Mannheimu v Nemčiji, in sicer okoli 805 tisoč evrov. Slabih deset tisoč evrov naj bi Hriberšek že takoj na začetku pustil v stanovanju v Kamniku, okoli deset tisoč evrov naj bi zapravil med nekajdnevnim pohajkovanjem po Avstriji in Nemčiji, 75 tisoč evrov pa je prinesel na predajo v Šentilju. Skupaj torej okoli 900 tisoč evrov.

V Podjetju pogrešajo 1.034.941,14 evra

Ker po navedbah predsednika uprave Sintala Roberta Pistotnika v podjetju pogrešajo 1.034.941,14 evra, tako za zdaj glede na izjave vodstva podjetja manjka okoli 140 tisoč evrov. Kot kaže, je del tega denarja zagotovo v Celovcu, koliko, pa še ni znano. Hriberšek je namreč del denarja spravil pri prijatelju, ki se je kmalu po njegovi aretaciji odpravil v odvetniško pisarno Grilc, Vouk in Škof v Celovcu. Tam so torbo z denarjem spravili v trezor in o njem obvestili Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. Koliko denarja je bilo v torbi, po navedbah Dela še ni znano, saj naj bi ga avstrijski organi še preštevali.

Zaslišanje Sintalovih uslužbencev

Danes se sicer na preiskovalnem oddelku ljubljanskega okrožnega sodišča z zaslišanjem Sintalovih uslužbencev nadaljuje preiskava velike tatvine, ki jo očitajo 47-letnemu Hriberšku.

Hriberšek, ki je v Sintalu skrbel za varovanje denarja, je 6. aprila zvečer iz centralnega trezorja podjetja ukradel več sto tisoč evrov. Nato se je odpeljal v tujino, kjer se je več dni skrival, nato pa se je na Šentilju predal policiji.

Komentarjev 3
  • albert 11:28 08.maj 2013.

    Ne moreš verjet rabijo pol leta,da preštejejo denar!

  • McBobo 11:15 08.maj 2013.

    "V Podjetju pogrešajo 1.034.941,14 evra"A ni Hriberšek samo ta veliki denar ukradel? Zdaj mu hočejo naprtiti še cente? hahaha.Pistotnik, ti si en tak poštenjakar haha.

  • krtmen1 10:45 08.maj 2013.

    Car !