Slovenija
129 ogledov

"Hrup avtopralnice je zelo moteč"

"Avtopralnica ne spada med stanovanjske bloke, ampak na obrobje naselja," pravi Žurnal24 main
Hrup. Bralko moti hrup avtopralnice; meritve pa naj bi pokazale, da jih hrup avtomobilov preglasi.

Koper. “Poslušati ta hrup je zelo moteče in vznemirjajoče. Ko odpreš okno, se sliši praktično samo šumenje električnih naprav, ki čistijo avtomobile,” pravi bralka, ki živi v stanovanjskem bloku na Vojkovem nabrežju v Kopru, nedaleč stran (dobrih sto metrov) od avtopralnice Dom navtika. Kot dodaja, naj bi po njenem mnenju hrup presegal meje dovoljenega in imel škodljive učinke predvsem na starejše ljudi, ki živijo v neposredni bližini.

Patrik Šantič, vodja avtopralnice, pa pojasnjuje, da so v enem letu, od kar je avtopralnica odprta, opravili dve meritvi hrupa; nazadnje pred enim mesecem, ko jih je na podlagi prijave obiskal inšpektor. “Meritve so pokazale, da hrup mimovozečih avtomobilov preglasi delovanje naprav avtopralnice. Zanimivo je, da ne moti nikogar na sodišču, le nekaj metrov stran od nas ali drugih prebivalcev. Dejansko imamo težave samo z eno gospo, ki nas je že dvakrat prijavila. Večkrat nam je tudi pisala elektronsko pošto, da bo zaradi avtopralnice njeno stanovanje pri prodaji izgubilo vrednost,” na očitke odgovarja Šantič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.