Slovenija > Črna kronika
51 ogledov

Hrvaška policija nad slovenske ribiče

Slovenski ribič Leon Čebulj pravi: “Govoriti o stiku je neumnost, ki kaže, da po Žurnal24 main
V Piranskem zalivu je prišlo do novega incidenta slovenskih ribičev s hrvaškimi policisti, že tretjega v zadnjem mesecu.

Na koprski policijski upravi potrjujejo, da je hrvaška policija v Piranskem zalivu včeraj obravnavala slovenske ribiče. Čoln hrvaške pomorske policije je po poročanju Televizije Slovenija skušal ustaviti slovensko ribiško ladjo na območju, kjer lovijo slovenski in hrvaški ribiči, saj meja tam še ni določena. Območje je sicer do zdaj nadzorovala slovenska pomorska policija, so navedli na televiziji.

Poveljnik ribiške ladje Jež Miha Petrič je za nacionalno televizijo dejal, da je en policist stopil na palubo svojega čolna, drugi pa jih je snemal z mobilnim telefonom in želel pristopiti na ribiško ladjo, češ da lovijo v hrvaških vodah. Slovenski ribiči, ki so bili s plovilom že obrnjeni proti Piranu, na to niso pristali in so zapluli nazaj proti Sloveniji. Hrvaški čoln je nato nekaj časa plul poleg njih, po izplutju slovenske policije in ribiškega inšpektorja pa se je obrnil proti Umagu.

Na koprski policijski upravi so pojasnili, da se je v zadevo takoj vključil ribiški inšpektor, vse okoliščine pa da podrobneje še preverjajo. Policija bo po zbranih informacijah in ugotovljenih okoliščinah obveščala ministrstvo za zunanje zadeve.

Komentarjev 1