Slovenija
1 ogledov

Hrvaška s skupinama strokovnjakov za mejo

Hrvaška mora več storiti za sloves varne države, ugotavljajo hrvaški turistični Žurnal24 main
Hrvaški premier Ivo Sanader se je na srečanju s predsedniki hrvaških parlamentarnih strank glede vprašanja meje s Slovenijo dogovoril za oblikovanje dveh mešanih komisij.

Govorili smo le o eni temi – vprašanju meje in kako ga reševati – in dogovorili smo se za dve komisiji, je novinarjem povedal premier. Pojasnil je, da bo ena komisija "ugotovila, katere so neusklajene točke ob meji", druga pa pripravila "pravni sporazum za odhod pred Meddržavno sodišče v Haagu".

Sanader je pojasnil, da so se dogovorili za oblikovanje hrvaških delov dveh slovensko-hrvaških komisij, v katerih naj bi bilo po sedem hrvaških in slovenskih strokovnjakov. Dodal je, da so na današnji koordinaciji strank že predlagali hrvaške člane, vendar o imenih ni želel govoriti.

Napovedal je, da bo vlada po dodatnih posvetih s strankami in predsednikom Stipetom Mesićem člane komisij, hrvaške strokovnjake, potrdila na seji prihodnji teden. Kot je dodal, bosta po enakem postopku na slovenski strani vladi skupaj objavili imeni vodij komisij, od katerih pričakujejo, da bosta opravili nalogo do konca leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.