Slovenija
1057 ogledov

Hrvaški iz Slovenije 40 tisoč odmerkov cepiva Pfizer

cepivo Pfizer BioNTech
1/2
Profimedia Cepivo Pfizer BioNTech
Zaradi hitrega naraščanja zanimanja za cepljenje pri naših južnih sosedih, je Hrvaška Slovenijo zaprosila za pomoč. Vlada je zato na današnji dopisni seji odločila, da bo v Hrvaški posodila 40 tisoč odmerkov cepiva Pfizer.

Posoja se izvede v obliki dvojne donacije, najprej bo Slovenija cepivo posodila Hrvaški, ta pa bo prav tako v obliki donacije najkasneje do 31. decembra letos cepivo vrnila.

Ministrstvu za zdravje in Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ) je vlada naložila, da izvedeta vse potrebno za izvedbo donacije.

NIJZ bo cepivo pripravil za prevoz in ga izročil prevzemniku, ki ga določi in pošlje v Slovenijo pristojno hrvaško ministrstvo. Prav tako bo NIJZ poskrbel za vse aktivnosti v zvezi logistiko, vključno z dogovarjanjem z izbranim veletrgovcem z zdravili glede prevzema cepiva ob povratni donaciji, po potrebi pa tudi za ureditev vseh administrativnih postopkov, povezanih z logistično izvedbo pomoči.

Covid-19, cepljenje, Pfizerjevo cepivo | Avtor: Epa Covid-19, cepljenje, Pfizerjevo cepivo Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.