Slovenija
32 ogledov

Hrvaški politiki jasno povedali, kako in kaj

Gornja Radgona Anže Petkovšek
Naša ministra prepričevala s frazami, hrvaški povedali kako in kaj.

Medtem ko sta naša ministra Karl Erjavec in Vesna Gjörkös Žnidar javnost prepričevala, da ima vlada vse pod kontrolo, da je preveč neznank za natančne napovedi, da operativno sodelovanje poteka in podobno, so hrvaški politiki precej bolj jasni. 

Hrvaški minister za notranje zadeve Ranko Ostojić je napovedal, da bodo begunce preusmerili na železniški in cestni mejni prehod v Murskem Središću (Petišovci) ter mejni prehod Macelj (Gruškovje). Zaenkrat naj bi Slovenija sprejela 300 ljudi na Gruškovju, 300 na cestnem mejnem prehodu Petišovci in 1200 na železniškem mejnem prehodu Petišovci.

Vlak z begunci do Čakovca, potem avtobus do Slovenije

Vlak z begunci naj pri jutri ob 14. uri pripeljal v Čakovec, kjer bodo na železniški postaji čakali, dokler jih Slovenija ne bo sprejela. Župan Čakovca Stjepan Kovač je za Međimurske novine potrdil, da je dobil takšno uradno  informacijo. Policija naj bi za čas, ko bodo begunci čakali na avtobusni prevoz do dobrih 15 kilometrov oddaljenega mejnega prehoda Petišovci, zaprla železniško postajo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • gornik 00:58 17.oktober 2015.

    Kahli se je že izgubil ,nekaj lapa brez veze. Hrvati jasno in čisto za razliko od mutibariča.

  • ginko 00:10 17.oktober 2015.

    Eh, Korl še vedno blefira narod. Kolk časaš še?

  • valerijakregar 23:26 16.oktober 2015.

    evo emigrantske frajerje :http://pandora.kreativisti.org/bande-imigrantskih-lopova-ismijavaju-njemacku-policiju-na-facebooku-pozirajuci-s-ukradenom-robom/