Slovenija
0 ogledov

Hrvata oškodovali za več sto tisoč evrov

NLB Boštjan Tacol
Hišna preiskava v NLB zaključena, pridržali niso nikogar. Preiskovali naj bi dva uslužbenca banke, oškodovanec je Hrvat.

Kriminalisti so na območju Ljubljane in Kranja danes opravili štiri hišne preiskave, povezane s preiskovanjem zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, so sporočili s PU Ljubljana.

Ogoljufani Hrvat

Za več sto tisoč evrov je bil oškodovan hrvaški državljan. Hišne preiskave so opravili v stanovanjskih objektih in poslovnih prostorih banke, kjer so pridobili dokaze, v postopku pa niso nikogar pridržali. 

Zasegli so poslovno dokumentacijo in nosilce elektronskih podatkov; zaseženo bodo kriminalisti pregledali in preučili.

V Novi Ljubljanski banki (NLB) so za STA povedali, da je preiskava pod drobnogled vzela dva delavca banke. "V zvezi s tem želimo poudariti, da sta svoje naloge izvajala skladno s pooblastili, ki jih imata, in skladno z odločitvami organov banke," so še dodali.

Neuradno, poroča STA, naj bi bili v ozadju preiskave posli NLB v Sarajevu, pri katerih naj bi sodeloval tudi omenjeni hrvaški državljan. Kot je pred meseci poročal časnik Večer, sta NLB in Profin v času, ko je bil predsednik uprave Marjan Kramar, podpisali vrsto neugodnih pogodb, s katerimi bi financirali in preplačali gradnjo novega poslovnega centra na elitni lokaciji v Sarajevu.

Po kadrovskih menjavah v NLB, se je banka začela umikati in je naročila izredno revizijo posla. Bosanska stran je slovensko obtoževala goljufije in naklepnega povzročanja poslovnih težav, NLB naj bi želela izsiliti propad svojih poslovnih partnerjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.