Slovenija
34 ogledov

Hrvati za isto ceno dobili dvakrat več

Pošta Slovenije Pošta Slovenije
Pošta Slovenije je pretekli mesec namestila 24 paketomatov, hrvaški Tisak jih je za isto ceno pri istem proizvajalcu postavil 50.

Pošta Slovenije je minuli mesec namestila 24 paketomatov, kar jo je po poročanju Dnevnika stalo 1,3 milijona evrov. 

A avtomate istega proizvajalca je pred časom postavil tudi hrvaški Tisak, ki je po navedbah časnika za več kot 50 takih avtomatov plačal približno toliko kot Pošta Slovenije za polovico manj. 

Kupljeni pri istem proizvajalcu

Oba sta paketne avtomate kupila pri istem proizvajalcu, poljskem podjetju InPost. 

Pri Pošti Slovenije so za Dnevnik pojasnili, da podrobnosti sporazuma, ki ga je sklenil distributer na Hrvaškem, ne poznajo. 

Dodajajo pa, da gre za drug poslovni model, kot ga imajo sami. Tisak in InPost sta se odločila za tako imenovani skupni podjem (joint venture) in naložbo izvedla tako, da sta ustanovila skupno podjetje Tisak InPost, Pošta Slovenije pa se je odločila za poslovni model najema z možnostjo kasnejšega odkupa.

Oddaja in sprejem pošiljk 24 ur na dan

Samopostrežni avtomati omogočajo sprejem in oddajo paketov štiriindvajset ur na dan, sedem dni v tednu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:22 06.julij 2016.

    " Pošta Slovenije pa se je odločila za poslovni model najema z možnostjo kasnejšega odkupa."....Torej sploh niso kupil ampak najel..in to za isto ceno in pol manj paketomatov. Pa sej to ne morš verjet no......Budale ene! Naj enkrat ...prikaži več že kdo odgovarja za korupcijo!!!!

  • wester62 12:16 06.julij 2016.

    pri nas itak že vemo kako to gre pol za storitve in pol v lastne žepe.pri nas vsak tak ki ima 5 sekund časa že krade.

  • allstarr111 12:04 06.julij 2016.

    Pa sej jih lahko kr odmontirajo, je tok draga poštnina (za paket) da je ceneje sam odpelješ al pa najdeš nekoga ki se pelje na uni konc pa pošlješ po njemu, ali daš šoferju avtobusa ipd. možnosti na pretek, pošta ...prikaži več je zadnja opcija, še kurirska služba je ugodnejša :)