Slovenija
85 ogledov

Hrvatič naj jo vrne

Rajko Hrvatič je tudi solastnik piranske Benečanke, ki jo občina prek tožbe hoče Žurnal24 main
Tožba. Sodni spori poslovneža Rajka Hrvatiča. Občina ga toži za vrnitev piranske palače.

"Sem na sestanku ... Danes sem zelo zaseden, nimam časa. Nasvidenje," nas je včeraj odslovil podjetnik Rajko Hrvatič in prekinil telefonsko zvezo. Zanj smo imeli vrsto vprašanj, povezanih z njegovimi nepremičninami.

Ali je vilo, svoje domovanje nad Portorožem, res prodal ruskemu kupcu, smo ga nato vprašali tudi prek SMS-sporočila. Odgovora ni bilo.

Kaj pa Benečanka?
Hrvatiča je zaradi druge razvpite nepremičnine, ene od najbolj znanih stavb na Tartinijevem trgu v Piranu, hiše Benečanka, doletela tožba občine. V njej zahteva njeno vrnitev.

"Tožimo za izročitev nepremičnine oziroma prvega in drugega nadstropja Benečanke, nasprotna stran pa uveljavlja vlaganja," so pojasnili pred petkovo obravnavo na koprskem okrožnem sodišču v kabinetu župana Tomaža Gantarja. Občina je sicer naročila tudi cenitev vlaganj, ki naj bi jih s hišo imela Hrvatič in soobtoženi Orlando Mekiš.

Spor tudi glede vile
Razkošna vila, Hrvatičevo domovanje nad Portorožem, pa je jedro spora, zaradi katerega je bilo na sodiščih že veliko procesov.

V enem od njih – obravnava je bila na koprskem okrožnem sodišču na začetku tega tedna – Hrvatič zaradi razžalitve toži Portorožana Marina Poropata.

Ta trdi, da ga je združba kriminalcev po Hrvatičevem naročilu pred dobrimi desetimi leti prav zaradi sporov glede te vile poskušala umoriti.

"Na ponedeljkovi obravnavi je Danijel Cibarić, nekdanji osebni varnostnik razvpitega podjetnika, razložil, kako je Hrvatič k temu dejanju napeljeval. Na prihodnji obravnavi bosta priči dva kriminalista, Dean Jurič in Robert Kranjec, zadnji zdaj sicer vodi portoroško letališče," je povedal Poropat.

Koprska policijska uprava in okrožno državno tožilstvo sta konec februarja sicer dopolnili kazensko ovadbo zoper Hrvatiča, ki je utemeljeno osumljen, da je napeljeval druge storilce k povzročitvi hude telesne poškodbe Poropatu. Zagrožena kazen je do deset let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.