Slovenija
90 ogledov

HSE z novimi predstavniki

HSE Saša Despot
SDH je v vlogi edinega družbenika v sredo zamenjal pet od šestih predstavnikov kapitala v nazornem svetu HSE.

SDH je odpoklical Franca Doverja, Andreja Janšo, Roberta Celca, Janeza Gutnika in Tjašo Prinčič, za nove nadzornike pa imenoval Barbaro Gorjup, Boštjana Grešaka, Nevenko Hrovatin, Miho Šebenika in Davida Valentinčiča.

Novi nadzorniki Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) so štiriletni mandat nastopili z današnjim dnem, izhaja iz objave Slovenskega državnega holdinga (SDH).

Predstavnik kapitala v nadzornem svetu HSE medtem ostaja Denis Bele. Nadzorni svet HSE sicer šteje devet članov, šest predstavnikov kapitala in tri predstavnike zaposlenih. Zaposlene v nadzornem svetu zastopajo Dejan Kolarič, Jernej Otič in Peter Cerkvenik.

Menjava nadzornega sveta bi lahko bila uvod v menjavo vodstva največjega slovenskega proizvajalca energije in enega od dveh stebrov slovenske energetike z Viktorjem Vračarjem na čelu. V upravi sta sicer še Uroš Podobnik in Marko Štrigl.

Vračar je bil na položaj generalnega direktorja HSE imenovan novembra 2020, na tem položaju je zamenjal takrat razrešenega Stojana Nikolića.

Klemen Boštjančič Slovenija Finančni minister bi na veliko trošil, a ne ve, za kaj
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.